spot_img

Pršte od vitamina: Ove je namirnice najbolje jesti sirove

Povrće je uvijek dobra opcija. Možete ga pripremiti na razne načine, ali jedan način je ipak najzdraviji – ako ga jedete sirovo. Izdvojili smo najzdravije povrće koje se može jesti u sirovoj varijanti.

1. Krastavci

Konzumiranje sirovih krastavaca pružit će vam neodoljiv okus i hrskavu teksturu. Možete ga spariti s humusom, maslinovim uljem ili samo sa soli. Uvijek može biti jednostavna zdrava grickalica, piše Times of India.

2. Špinat

Lišće špinata puno je vitamina C i E, vlakana, enzima i aminokiselina. Kod sirovog špinata najfiniji je njegovo mlado lišće. Pri kuhanju, ovo povrće gubi svoj okus i aminokiseline.

3. Cikla

Cikla je jako zdravo povrće upravo zbog svoje snažne crveno ružičaste boje. Folat koji pomaže vašim živčanim stanicama i razvoju mozga u cikli se nalazi u obilnim količinama.

4. Klice

Klice sadrže veliku količinu fitonutrijenta i klorofila, a upravo to vašem tijelu daje potrbnu količinu antioksidansa. Klice su najbolja opcija među sirovim povrćem. One vašem organizmu vraćaju vitamin C i B koje pomaže pri obnavljnju vašeg organizma.

5. Mrkva

U usporedbi s kuhanom mrkvom, sirova mrkva sadrži više hranjivih tvari. Mrkva će vam lako podići razinu energije u organizmu i dobra je za vaš vid.

6. Rajčica

Konzumacijom sirove rajčice možete odgoditi mnoga stanja, kao što su gojaznost, razvoj raka, dijabetesa, bolesti bubrega i problema s kostima.

7. Luk

Sirovi luk sadrži spojeve sumpora i tvari koje preveniraju rak. Zbog kemikalija u u sirovom luku, koje nestaju prilikom kuhanja, vjeruje se da upravo konzumacijom luka možete prevenirati razvoj raka pluća i prostate.

8. Brokula

Brokula slovi kao jendo od najzdravijeg povrća, a važno je reći da se može konzumirati i sirova. Ako ne volite njen zemljani okus, možete ju prokuhati samo jednu minutu. Samo pazite da ju ne prekuhate.

9. Češnjak

Konzumacijom češnjaka također možete prevenirati pojavu raka.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti