Promijenio spol kako bi mogao ranije u mirovinu

Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.
Jedan stanovnik Švicarske je navodno iskoristio rupu u novom pojednostavljenom zakonu o promjeni spola i registrirao se kao žena kako bi godinu dana ranije stekao pravo na mirovinu.

Od 1. siječnja, desetominutni intervju i uplata od 75 švicarskih franaka dovoljni su da osoba u Švicarskoj promijeni spol na papiru. Procedure, kao što su fizički pregled i hormonsko testiranje, su eliminirane.

Jedan građanin iz Luzerna vidio je ovo kao dobru priliku za profit, objavio je lokalni Luzerner Zeitung.

U ovoj državi, starosna granica za odlazak u mirovinu za muškarce je 65 godina, u poređenju sa 64 za žene, a mirovine su zaista visoke i variraju od 13.480 eura do skoro 27.000 godišnje.

Još neimenovana osoba je očigledno odlučila ne čekati još godinu dana na novac, jednostavno je otišla i prijavila se kao žena kod nadležnih organa.

Promjena spola dogodila se samo na papiru, a podnositelj zahtjeva je kasnije potvrdio obitelji i prijateljima da je to učinjeno samo da bi se ubrzao odlazak u mirovinu, prenose mediji.

Do sada nije bilo izvještaja da vlasti u Luzernu planiraju osporiti ovu prijavu.

Međutim, navodno izolirani incident je ukazao na značajne nedostatke u pravilima o promjeni spola. Lokalni mediji brzo su smislili još nekoliko scenarija, u kojima ih može iskoristiti muško stanovništvo zemlje.

Mladići su se mogli prijaviti kao žene kako bi izbjegli služenje vojnog roka, jer je to obavezno samo za muškarce u zemlji. Udovci bi također mogli imati tendenciju da se pretvore u udovice kako bi dobili veće naknade na koje žene imaju pravo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Koordinacija braniteljskih udruga HVO-a Busovača odgovorila na reakciju boračkih udruženja Armije BiH Busovača

Hoće li popis stanovništva u BiH biti proveden sljedeće godine?