Program proslave svetkovine sv. Klare Asiške u Brestovskom

0
72
Sveta Klara Asiška (Assisi, 16. srpnja 1194. — Assisi, 11. kolovoza 1253.), utemeljiteljica franjevačkog reda Sestara klarisa i svetica; kći blažene Ortolane i sestra Agneze Asiške.

Suvremenica je sv. Franje Asiškog. Klara potječe od plemićkih roditelja i kao mlada žena primljena je u Franjevački red, uvelike protiv želje obitelji, koja je htjela da se uda. Po Franjinom je primjeru zavoljela život u siromaštvu te se 1212. godine zatvorila u strogi klauzurni samostan sv. Damjana pored Asiza. Franjo je sam svojim rukama taj samostan obnavljao. Klara je, dakle, uz pomoć sv. Franje, osnovala drugi franjevački red kojeg tvore Sestre klarise. Često ju nazivaju “biljčicom sv. Franje”, što je zaista i bila.

Za proslavu svetkovine svoje utemeljiteljice i zaštitnice Samostan svete Klare u Brestovskom započeo je pripremom kroz devetnice koje su počele 2. kolovoza.

Od danas, 8. kolovoza počinju trodnevnice koje će predvoditi fra Velimir Bavrka.
U 17:30 sati molit će se krunica, a vjernici će imati priliku za ispovijed. Sveta misa počinje u 18 sati.

Svetkovina svete Klare Asiške slavi se u nedjelju, 11. kolovoza svečanim misnim slavljem u 11 sati. Misu će predvoditi mons.dr. fra Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki u koncelebraciji s drugim svećenicima.

Nakon misnog slavlja uslijedit će tradicionalno dijeljenje blagoslovljenjih kruščića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.