spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Produžen pritvor osumnjičenom za dvostruko ubojstvo u Gorici kod Gruda

Odlučujući o prijedlogu za produženje pritvora Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu od 26. kolovoza 2022. godine Županijski sud u Širokom Brijegu produžio je za još dva mjeseca pritvor osumnjičenom J.J. (1972.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva dvije osobe, kazneno djelo ubojstvo u pokušaju dvije osobe, kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH U Širokom Brijegu zatražilo je produženje pritvora jer i dalje postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen, i to opasnost od bijega, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke, postojanje opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, a za koje se kazneno djelo može izreći kazna zatvora najmanje pet godine, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela, izjavila je za portal Vrisak.info viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Petrunjela Matijević.

Osumnjičeni J.J. (1972.) se sumnjiči da je dana 4. kolovoza 2022. godine u mjestu Gorica kod Gruda počinio kazneno djelo ubojstva na štetu M.G. i V.B., kazneno djelo ubojstvo u pokušaju dvije osobe, kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Protiv ovog Rješenja suda može se izjaviti žalba u zakonom propisanom roku Vrhovnom sudu FBiH. Žalba ne zadržava izvršenje ovog Rješenja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM