spot_img

Prikupljeno više od 300.000 KM za onkološke pacijente

U kampanji “I ti možeš biti ta osoba!” koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za uređenje onkološkog odjeljenja UKC Tuzla, a koju je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice početkom studenoga, prikupljeno je više do 300.000 KM – potvrdio je Feni direktor odjela za filantropiju i partnerstvo u Fondaciji tuzlanske zajednice Ismet Sokoljanin.

Ističe da je i više od 30-ak poduzeća ponudilo svoje usluge u donacijama sitnog inventara, materijala, ugradbenog materijala te je i to u vrijednosti više od 100.000 KM.

Sokoljanin kaže kako su cijelo vrijeme u komunikaciji sa UKC-om Tuzla, ali i tvrtkom koja je započela proces renoviranja odjela Dnevne bolnice, te kako će sve ove donacije koje su došle na najbolji način biti upotrijebljenje za poboljšanje uvjeta u Dnevnoj bolnici na Odjelu za onkologiju.

– S druge strane, također ćemo dio sredstava odvojiti za unapređenje uvjetas u bolnicama i centrima koji su pružili podršku pacijentima s područja Tuzlanske županije i koji su nesebično primili onkološke pacijente da se liječe na njihovim odjelima. Tako će dio sredstava i donacija otići na poboljšanje uvjeta u tim bolnicama, kokretno za Zenicu, Banja Luku i Mostar – kazao je Sokoljanin.

Podsjetio je da su tijekom kampanje donacije prikupljane online, putem platforme za doniranje doniraj.ba i žiralno, putem žiro računa Fondacije koji je bio dostupan na platformi.

– Odziv je bio fantastičan. Hvala svima koji su donirali. Veliko hvala sugrađaninu Mirzi Mustafagiću, koji je okupio grupu aktivista – influensera iz cijele BiH, a ideja je bila da se osiguraju bolji uvjeti za onkološke pacijente na UKC Tuzla. Mustafagić je uradio veliku stvar za sve onkološke pacijente. I on i njegove kolege infuenseri su učinili sve da se ova kampanja čuje u svakom dijelu BiH pa i dalje i da ljudi ovako lijepo na nju reagiraju – poručio je Sokoljanin.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti