Srijeda, 7 prosinca, 2022

Pridolci su novi turistički biser

Pročitajte i ovo

Gosti se vraćaju na Pridolce kod Busovače

Ako nečega ne manjka u BiH, to su planine, brda, a samim tim i brojna skijališta, što u startu daje odličnu podlogu za zimski turizam. Međutim, stara priča da planine nisu dovoljno iskorištene, skijaške staze nisu adaptirane, a putevi do planina su neprohodni, i dalje je aktualna. Reporteri Avaza ovih su dana posjetili jedno od najpopularnijih skijališta u Srednjobosanskom kantonu. Riječ je o skijalištu Pridolci nedaleko od Busovače.

Ruku na srce, od Busovače treba voziti 15 kilometara makadamom, ali kada padne snijeg, osigura se normalan pristup. Na utabani snijeg posipa se pijesak. Zahvaljujući Pridolcima, odnosno Dini Adiloviću, generatoru ovog turističkog mjesta, Busovača polako postaje atrakcija zimskog turizma. Pored mnogobrojnih vikend objekata, na Pridolcima, na 1.200 metara nadmorske visine izgrađen je i lovački dom, a nije izostao ni ski lift. Do vrha staze proteže se sidro od 1.200 metara dužine. Pridolci imaju i dječji ski lift dužine 100 metara. Od Sarajeva preko Kiseljaka do ovog skijališta su 82 kilometra. Cijena dnevne karte za skijanje iznosi 17 KM, a poludnevne 12 KM. Sedmodnevna karta košta 70 KM.

Gosti se vraćaju “Jedina boljka nam je taj makadamski put, ali sve ostalo garantiram da je kao i na ostalim skijalištima, i ono što je bitno, skijaši, posjetioci se ovdje vraćaju. Jedanput kada dođu uvijek se vrate i sljedeće godine i zadovoljni su”, naglašava Adilović.

Za ovo skijalište karakteristično je iznajmljivanje vikendica, tako kompletna vikendica jednu noć košta 60 KM, bez obzira na broj osoba. Cijena kave i čaja su u dobrom standardu, koštaju 1,5 KM, a porcija ćevapa 6 KM.

Izvor: Dnevni Avaz
Foto: Ski centar Pridolci

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Novalić pao sa sedam metara, udario glavom u kamen, bio bez svijesti više od 20 minuta

Nastavak suđenja u aferi "Respiratori" koji se trebao održati danas odgođen je zbog teškog zdravstvenog stanja i povreda premijera...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo