Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Preminuo prim. dr. Boško Kukolj, jedan od najznačajnijih doktora u BiH

Pročitajte i ovo

Primarijus doktor Boško Kukolj preminuo je u Sarajevu, nakon kraće bolesti i rehabilitacije, potvrdili su Zenicablogu prijatelji preminulog. Dr. Kukolj je zasigurno legendarno ime dječje kirurgije i medicine Bosne i Hercegovine uopćeno, a stotine osoba kojima je spasio život, pomogao u liječenju i rehabilitaciji mogu to potvrditi.

Iako godinama u penziji, dr. Kukolj je ime koje se u medicinskim krugovima i među pacijentima pominje aktivno i danas, pa čak postoji i grupa na društvenim mrežama koja okuplja ljude kojima je dr. Kukolj pomogao kroz decenije svog prijegornog rada iz cijele BiH, ali i regiona.

Osim što je ostavio neizbrisiv trag u radu Regionalne, a potom Kantonalne bolnice Zenica, pa i privatne prakse u našem gradu, dr. Kukolj je bio jedan od najaktivnijih sportskih radnika, te dugogodišnji aktivista u promociji ragbija i sporta uopće. Rođen 28. kolovoza 1937. godine, preminuo je u 85. godini jutros u Sarajevu, a naknadno ćemo objaviti informacije o eventualnoj komemoraciji i vremenu i mjestu sahrane.

Umjesto posljednjeg oproštaja, donosimo vam kratki video obraćanja dr. Kukolja na jednoj promociji knjige, čiji je koautor, prije nekoliko godina, u organizaciji Udruženja LOTOS.

Izvor: ZenicaBlog.com

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo