spot_img

Preminuo fra Kazimir Dolić, franjevac Bosne Srebrene

U franjevačkom samostanu na Gorici blago u Gospodinu, u 71. godini života, 49. godini redovništva i 41. svećeništva, preminuo je franjevac Bosne Srebrene fra Kazimir Dolić.

Sveta misa zadušnica za pokojnog fra Kazimira bit će u petak 8. prosinca u 13 sati u samostanskoj crkvi Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu, a poslije i ukop u fratarskoj grobnici na groblju Sv. Mihovila na Gorici, javlja bosnasrebrena.ba.

Kazimir Dolić rođen je 28. lipnja 1953. u mjestu Žirović, župa Ljubunčić, od oca Nike i majke Stane, rođ. Ištuk. Osnovnu školu pohađao je u rodnom Ljubunčiću, a Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom. Teološki studij započeo je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a dovršio na Teološkom fakultetu u Ljubljani 1980.

Franjevački habit obukao je 4. listopada 1974. u Visokom. Prve jednostavne zavjete položio je 4. listopada 1975. u Visokom, a svečane zavjete istoga datuma 1978. u Gučoj Gori. Red đakonata primio je 31. svibnja 1980. u Paderbornu, a red prezbiterata 29. studenog 1980. u Dortmundu.

Kao župni vikar službovao je u Brajkovićima, Dobretićima, Ivanjskoj te Biloj pokraj Livna, a kao župnik također u Biloj, a zatim u Suhom Polju – Kupres i u Podhumu.

Od 2019. određen je za člana samostanskog bratstva u svome matičnom samostanu na Gorici, gdje je vršio službu ispovjednika i propovjednika do svoje smrti.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti