spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Predsjedništvo BiH dalo suglasnost za otvaranje konzulata Republike Hrvatske u Vitezu i Livnu

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o poduzetim i preostalim aktivnostima u svezi pripreme odgovora na Upitnik Europskoga povjerenstva.

Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da u suradnji sa Vladom Republike Srpske,Vladom Federacije BiH, vladama županija i Vladom Brčko Distrikta poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što žurnije dostave odgovora iz članka 1. Upitnika Europskog povjerenstva.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Platformu za nastup izaslanstva BiH na 72. zasjedanju Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, koja se održava u New Yorku u razdoblju od 19. rujna do 28. rujna 2017. godine. Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Predsjedništvo BiH je dalo suglasnost za otvaranje konzulata Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Vitezu i Livnu.

Predsjedništvo BiH pozvat će predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u službeni posjet Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je razmatrajući Izvješće sa sastanka Sjevernoatlantskog vijeća na razini stalnih predstavnika (NAC)+BiH, održanog 20.6.2017. u Bruxellesu donijelo zaključak kojim je zadužilo Ministarstvo obrane BiH da ubrza aktivnosti na knjiženju perspektivnih nepokretnih vojnih lokacija, te da o tijeku aktivnosti obavijesti Predsjedništvo BiH.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvaćanju Amandmana broj 3 na Ugovor o financiranju sklopljen od i između Europske investicijske banke, Bosne i Hercegovine i Federacije BiH dana 15. srpnja 2008. godine u Sarajevu i 18. kolovoza 2008. godine u Luxembourgu i naknadni Amandman na Ugovor/Vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH – Fi 24.569 ( „Ugovor o financiranju“).

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje putovnica i Sporazuma između Ministarstva obrane BiH i Ministarstva narodne obrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći Bosni i Hercegovini.

Donesene su i odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o razumijevanju u području sporta između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Bahrein i Sporazuma o grant sredstvima između Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za unapređenje sigurnosti žena i odgovora na rodno temeljenu diskriminaciju i nasilje u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i Vijeća Europe za provođenje dodatne obuke trenera, predsjednika i članova biračkih odbora i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i Vijeća Europe za pripremu, dizajn i tiskanje brošure „Nove tehnologije u izbornom procesu – izazovi i mogućnosti primjene u Bosni i Hercegovini“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM