spot_img

Predsjednik FBiH Marinko Čavara posjetio Edukacijsko – rehabilitacijski centar “Duga” Novi Travnik – podružnica Kiseljak

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjedatelj Sabora KSB Josip Kvasina i načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak danas su posjetili Edukacijsko – rehabilitacijski centar “Duga” Novi Travnik – podružnica u Kiseljaku. Prilikom posjete, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uručio je prigodne darove korisnicima Centra.

Voditeljica podružnice Centra “Duga” u Kiseljaku Marijela Boban upoznala je nazočne s radom ove ustanove, istaknuvši da je podružnica osnovana 2011. godine, na inicijativu roditelja djece s teškoćama u učenju i učešću s područja općine Kiseljak.

“Osnovni cilj osnivanja podružnice u Kiseljaku je pružanje odgovarajućih edukacijsko-rehabilitacijskih tretmana djeci s poteškoćama u učenju i učešću. Trenutno imamo 13 korisnika. Međutim početkom sljedeće godine očekujemo uključenje još nekoliko novih korisnika, što je u trenutnim prostornim uvjetima naš maksimum. Podružnica centra “Duga” Kiseljak svojim djelovanjem podiže svijest građana i razbija predrasude o djeci s teškoćama u učenju i učešću, te ih uključuje u svakodnevne tijekove društvenog života.”, kazala je voditeljica podružnice Marijela Boban.

Također, istaknula je da je za korisnike iznad 20 godina starosti potrebno osigurati radno-okupacionu terapiju kao vid svakodnevne obaveze i korisno utrošenog vremena.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je potporu radu podružnice Centra “Duga” u Kiseljaku i spremnost za suradnju na poboljšanju uvjeta rada za uposlenike i boravka za korisnike ovog Centra.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti