Predkadeti KK “Busovača” nadigrali favorizirane vršnjake iz Mostara

0
173
U odličnoj košarkaškoj predstavi predkadeti Busovače su nadigrali favorizirane vršnjake iz Mostara rezultatom 88-62.

Ekipa “Pepi” Mostar, došla je u Busovaču kao veliki favorit, te se očekivala lagana pobjeda, međutim mlade nade Busovačke košarke su odigrale nevjerovatno dobru utakmicu, posebno u odbrani, gdje su igrali cijelu utakmicu presing na protivničkoj polovini, te su tako imali veliki broj ukradenih lopti i laganih poena.

Najbolju utakmicu sezone odigrao je Ivo Kokalović sa 37 poena, kao i kapiten domaćih Toni Dujić, koji je ubacio 31 poen.

Istaknuo se i Marin Prusac sa 13 postignutih poena, ali i fantastičnom odbrambenom rolom, gdje je čuvao najbolje igrače protivnika. Bitno je napomenuti i dobre partije Kerima Jusupovića i Patrika Vidovića koji su kod trenera Ahmeda Srebrenice dobili značajne minute koje iskorištavaju maksimalno.

Razlika je mogla biti i veća, ali u posljednje dvije minute, u igru su ušli oni najmlađi koji će sigurno biti budućnost ovog kluba.

Vrijedi istaknuti da je utakmica bila znatno posjećena, te uz ovakvu igru domaćih, sigurno će i sljedeće utakmice imati istu, ako ne i veću posjetu.