Povučen pravilnik o registraciji vozila u BiH koji je nametao skupe RFID stickere

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Nedžad Branković stavio je van snage Pravilnik o registraciji vozila objavljen 9. kolovoza 2022. godine u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“, broj 53/22.

Stupanjem na snagu Pravilnika o stavljanju van snage Pravilnika o registraciji vozila, postupak registracije motornih vozila obavljat će se na način i po postupku propisanom Pravilnikom o registraciji vozila („Službeni glasnik BiH“, br. 69/09, 29/20 i 9/21) te napominjemo da RFID stiker naljepnice s čipom neće zamijeniti dosadašnje sticker naljepnice, priopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Podsjećamo, bivši ministar Vojin Mitrović je stavio na snagu od 9. rujna novi pravilnik o registraciji vozila prema kojem će se na automobilima koristiti novi RFID stickeri.

Riječ je o skupoj tehnologiji uz pomoć koje je moguće daljinski pratiti lokaciju vozila i pravac kretanja, a u čipu stickera nalaze se brojni podaci o vlasniku vozila i samom vozilu. To je naišlo na negodovanje i postavljanje pitanja zakonitosti korištenja takvih stickera.

Mitrović je krajem prošle godine odstupio s funkcije državnog ministra zbog dobivenog mandata u Vladi RS. Na njegovo mjesto je privremeno zamjenik ministra Nedžad Branković, koji je sada stavio izvan snage Mitrovićev pravilnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Slučaj iz BiH: Osigurali vozačke dozvole za 180 osoba bez položenog ispita i ‘zaradili’ više od 100 tisuća KM

Student ste? Prijavite se za stipendiju za akademsku 2022/2023. godinu