spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Povučen pravilnik o registraciji vozila u BiH koji je nametao skupe RFID stickere

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Nedžad Branković stavio je van snage Pravilnik o registraciji vozila objavljen 9. kolovoza 2022. godine u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“, broj 53/22.

Stupanjem na snagu Pravilnika o stavljanju van snage Pravilnika o registraciji vozila, postupak registracije motornih vozila obavljat će se na način i po postupku propisanom Pravilnikom o registraciji vozila („Službeni glasnik BiH“, br. 69/09, 29/20 i 9/21) te napominjemo da RFID stiker naljepnice s čipom neće zamijeniti dosadašnje sticker naljepnice, priopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Podsjećamo, bivši ministar Vojin Mitrović je stavio na snagu od 9. rujna novi pravilnik o registraciji vozila prema kojem će se na automobilima koristiti novi RFID stickeri.

Riječ je o skupoj tehnologiji uz pomoć koje je moguće daljinski pratiti lokaciju vozila i pravac kretanja, a u čipu stickera nalaze se brojni podaci o vlasniku vozila i samom vozilu. To je naišlo na negodovanje i postavljanje pitanja zakonitosti korištenja takvih stickera.

Mitrović je krajem prošle godine odstupio s funkcije državnog ministra zbog dobivenog mandata u Vladi RS. Na njegovo mjesto je privremeno zamjenik ministra Nedžad Branković, koji je sada stavio izvan snage Mitrovićev pravilnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM