spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Potrošila cijeli pazar na utrke pasa pa prijavila razbojništvo

Sarajevska policija uhitila je jučer Elmu Rizvo iz Sarajeva nakon što je operativnim radom utvrđeno da je počinila krivično djelo lažnog prijavljivanja i utaje kada je lažno prijavila da je opljačkana.

Naime, osumnjičena je policiji preksinoć, jedan sat prije ponoći, prijavila da je opljačkana u ulici Zenički potok na Ilidži te da su je napale dvije za sada nepoznate osobe otevši joj torbu s dnevnim pazarom koju je imala kod sebe.

Nakon što su joj zaprijetili pištoljem, ispričala je policiji, pobjegli su u nepoznatom pravcu. Opisala je da su pobjegli putničkim motornim vozilom marke Passat, crne boje, nepoznatih registarskih oznaka.

Međutim, operativnim radom policija je utvrdila da je Rizvo potrošila pazar u iznosu od 1.500 KM i to tako što se kladila na utrke pasa. No, prevara je otkrivena.

O svemu je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu koji je naložio da se R. E. ispita o okolnostima izvršenih krivičnih djela iz člana 346. i 290, KZ F BiH (lažno prijavljivanje i utaja), a službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima dostavi nadležnom tužiteljstvu.

Klix.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM