spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Položen kamen temeljac za LIDL-ov objekt u Središnjoj Bosni, počinje gradnja vrijedna 100 milijuna eura!

Polaganjem kamena temeljca u Poslovnoj zoni Azapovići  u Kiseljaku uskoro započinje izgradnja prvog logističko-distributivnog centra LIDL-a u Bosni i Hercegovini. Ovom  investicijom vrijednom više od 100 milijuna eura, njemačka gigatska tvrtka započinje poslovanje i u našoj zemlji.

Uz početak izgradnje ključnog LIDL-ovog objekta u BiH, njemačka tvrtka započinje poslovanje u BiH uz prepoznatljivu politiku posvećenosti razvoju lokalne zajednice i ekonomije. Gradnja prvog logističkog- distributivnog centra u BiH važan je događaj i za općinu na čijem teritoriju će se graditi,  jer osim novih radnih mjesta koje donosi, njemački investitor milijunskim ulaganjima potvrđuje da je upravo Kiseljak i Poslovna zona Azapovići prostor u kojeg vrijedi investirati.  Na privlačenje investitora u Kiseljak, izuzev blizine i povezanosti s glavnim gradom BiH,  dodatno je utjecala i izgradnja Koridora 5C koji je izlazom u Lepenici u čijoj neposrednoj blizini se i nalazi Poslovna zona Azapovići. Uz angažiranost lokalne zajednice i spremnost osigurati potrebne uvjete ulagačima, uspjeh nije mogao izostati.

Želja je LIDL-a, nakon Kiseljaka, u idućih nekoliko godina otvoriti poslovanje i u drugim općinama i gradovima u BiH koji, u skladu s poslovnom politikom tvrtke, imaju više od 30 tisuća stanovnika. Prvi korak u ostvarenju ovog plana je  izgradnja logističko-distributivnog centra koja počinje uskoro u Kiseljaku. Investicijom u ovoj srednjobosanskoj općini, LIDL otvara novo poglavlje poslovanja i rada u BiH. Dolazak LIDL-a u našu zemlju mnogi željno čekaju, zbog novih radnih mjesta ali i jedinstvene ponude njemačke tvrtke.

FOTO: Ilustracija

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti