Srijeda, 30 studenoga, 2022

Policija u Središnjoj Bosni kod 20-godišnjaka pronašla arsenal oružja!

Pročitajte i ovo

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom koje su usmjerene na pronalazak i oduzimanje nelegalnog oružja i eksplozivnih materija u četvrtak, 3. studenoga su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Jajce su na osnovu naredbe Općinskog suda Jajce, u mjestu Borci izvršili pretres vikendice koju koristi S.J. rođen 2002.godine.

Nakon što mu je uručena naredba za pretres isti je dobrovoljno predao njemački automat tzv. “Šmajser” s praznim okvirom i 16 komada oštre municije za karabin, priopćeno je iz MUP-a SBK.

Prilikom navedenog pretresa pronađeno je sljedeće oružje i municija: karabin kalibra 7,9 mm, s optikom marke “HAWKE”, poluautomatska puška – PAP, kalibra 7,62 mm – 2 kom, automatska puška s drvenim kundakom i četiri metalna okvira, skraćena lovačka puška s dorađenim kundakom, zračna puška model B 3-3 kalibar 5,5 mm, zračna puška PVC kundak, marke “STRIKEP”, municija kalibra 7,62 mm – 124 komada i kutija dijabola za zračnu pušku – 2 komada.

Također, policijski službenici PS Jajce su dana 01. studenoga izveli još jednu uspješnu akciju kojom prilikom su izvršili pretres kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi M.M. rođen 1995.godine u mjestu Bulići, općina Jajce.

Prilikom pretresa pronađeno je oduzeto sljedeće oružje, municija i vojna oprema: poluautomatska puška-PAP, kalibra 7,62 mm s optikom marke “MIROKU” i municija za PAP – 132 komada, pištolj marke “GLOCK” Austria, s okvirom i jednim metkom kalibra 9 mm, zračna puška, marke “NORCONIA”, kalibra 5,5 mm s optikom, municija za malokalibarsku pušku, optika, crne boje, marke “HENGMEI”, vojni bajonet u futroli crne boje, 35 komada, kalibra 22 mm; spremnik za automatsku pušku, bez municije, kalibra 7,62 mm, spremnik za vojni snajper, bez municije, kalibar 7,9 mm, prigušivač za papovku, municija za lovačku pušku, 4 komada kalibra 12 mm i vojni sanduk za municiju kalibra 12,7 mm.

U suradnji s nadležnim tužiteljstvom sve navedeno oružje i municija su oduzeti, a protiv osumnjičenih S.J. I M.M. se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokumentiranjem i dokazivanjem krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Navedene i slične aktivnosti službenici policije će poduzimati i u idućem periodu.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zlatna groznica u srcu Bosne! Ovo su detalji projekta teškog milijardu dolara

Kompanija Adriatic Metals na projektu rudnika u Varešu namjerava zaraditi više od milijardu dolara. U dokumentima ove kompanije navodi se...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo