spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Policajac iz BiH ilegalno prodavao drva, zaradio pola milijuna maraka

S obzirom na to da je osumnjičeni J.K. policijski službenik Policijske uprave Prijedor protiv njega će biti podnesena inicijativa za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije

Protiv J.K. iz Prijedora, pripadnika Policijske uprave u ovom gradu, podnesen je izvještaj zbog sumnje da je bespravno prodavao pilanske trupce i ogrjevno drvo, za ukupan iznos od 548.881 KM.

Protiv njega je danas podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, kojim ga, između ostalog, terete za nedozvoljenu trgovinu, pišu Nezavisne novine.

“Osumnjičeni J.K. se tereti da se od januara 2017. do septembra 2022. godine, bez ovlaštenja za trgovinu i bez registrirane djelatnosti, bavio trgovinom i posredovanjem u trgovini drvnih sortimenata (pilanskih trupaca i ogrjevnog drveta) koje je prodavao privrednim društvima i fizičkim licima, u količini od 3.884 kubna metra i 1.461 tonu drvne sječke, za ukupan novčani iznos od 548.889 KM”, naveli su iz prijedorske policije.

S obzirom na to da je osumnjičeni J.K. policijski službenik Policijske uprave Prijedor protiv njega će biti podnesena inicijativa za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije.

Ovaj policajac je, kako tvrde naši izvori, osumnjičen da se ovim bavio više od 20 godina.

“Sumnja se da je od 2000. do 2022. angažirao najmanje 27 radnika da rade poslove u šumi, na dnevnicu, bez da ih je prijavio”, kažu naši izvori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM