spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Pogledajte koji su projekti s područja Središnje Bosne dobili novac od Vlade RH

Na svojoj 54. sjednici Vlada Republike Hrvatske usvojila je Prijedlog odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu.
Republika Hrvatska, u skladu sa svojom ustavnom obvezom, kontinuirano skrbi o Hrvatima u Bosni i Hercegovini, štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda u Bosni i Hercegovini čime se ujedno potvrđuje snažna potpora i odgovorna politika Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao središnje tijelo Republike Hrvatske za odnose s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, putem jasnog i učinkovitog institucionalnog okvira, brine za sustavno održavanje i razvijanje odnosa s Hrvatima izvan Republike Hrvatske: kako s hrvatskim iseljeništvom, pripadnicima hrvatske manjine u 12 europskih država, tako i s Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

U 2017. godini u Državnom proračunu Republike Hrvatske odobrena su financijska sredstva u iznosu od 23.500.000,00 kuna i Odlukom Vlade Republike Hrvatske imenovano je međuresomo Povjerenstvo za koordinaciju potpore i financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2017. godinu,

Nakon provedenog Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2017., na koji je pristiglo ukupno 363 prijave, održane su tri sjednice Povjerenstva. Po razmatranju svih zaprimljenih prijava, uvida u projektnu dokumentaciju i terenskog pregleda projekata i programa koji su ušli u uži izbor. Povjerenstvo je donijelo Zaključak o raspodjeli sredstava za financiranje programa i projekata:

programima i projektima iz područja kulture 6.210.000. 00 kn
programima i projektima iz područja obrazovanja i znanosti 6.510.000. 00 kn
programima i projektima iz područja zdravstva 4.490.000. 00 kn
programima i projektima iz ostalih područja6.290.000. 00 kn
što ukupno iznosi 23.500.000,00 kn.

 

Na OVOM LINKU možete pronaći popis projekata koji su podržani od strane Vlade RH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM