Podignuta optužnica: Faruk, Adi i Denin izvadili pištolje i putnicima oteli 500 KM, parfem i mobitel

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Denina Lime (33) iz Visokog i njegovog sugrađanina Faruka Sejdića (39), kao i protiv Sarajlije Adija Aljića (32), a koje terete za oružanu pljačku na putu kod Visokog.

U optužnici Tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona navedeno je da su razbojništvo izveli 3. listopada prošle godine oko 15 minuta nakon ponoći. Prethodno su se, kako je istaknuto, vozili Opel Zafirom, kojom je upravljao Limo, prema mjestu Gornja Vratnica. Tada su ispred sebe uočili parkirani Golf 6, ispred kojeg su bili B. A. i S. A. i pušili cigaretu, te su krenuli vozilom unazad i njima prepriječili put kako nitko ne bi mogao proći, stoji u optužnici.

Nakon toga su, kako se dodaje, sva trojica izašla iz vozila noseći u rukama pištolje te prišla automobilu u kojem su bili B. A. i S. A.

– I dalje držeći pištolje u rukama, naredili su im da im daju novac i da vade sve što imaju kod sebe, stoji u optužnici. Potom je, kako se dodaje, B. A, u strahu za svoj život, jednom od njih predao 26 KM, a optuženi je zatim počeo da traži stvari po vozilu, odakle je iz novčanika koji je pronašao uzeo 250 eura. Uzeo je, dodaje se, i kabl za mobilni telefon, jedan sat i jedan parfem Hugo Boss.

– Drugi optuženi je, držeći pištolj u ruci, prišao do suvozačeve strane i iz ruku suvozača otrgnuo mobitel Samsung A12, čija je vrijednost 350 KM, a potom ga pošpricao peper-sprejom u lice, ističe se u optužnici. U međuvremenu je, kako se dodaje, treći optuženi otvorio gepek, pa kada u njemu nije pronašao ništa, to je rekao ostalima. Nakon toga su optuženi sjeli u vozilo i pobjegli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

VLADA FBIH NASTAVLJA U TEHNIČKOM MANDATU? Izetbegović: Federalna vlast se neće formirati bez SDA i DF-a

Samiru doktori poslije operacije ostavili makaze u trbuhu: “Došlo je do infekcije, morali su me još tri puta operirati”