spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Pobjedi Viteza nema prigovora

Vitežani su zasluženo slavili protiv lidera Zrinjskog, uzdrmali mu redove i ozbiljno ugrozili poziciju trenera Vinka Marinovića.

A na njegovu veliku žalost, na radost Vitežana, to su učinili „njegovi“ igrači, strijelac jedinog gola i najbolji igrač susreta, Pilipović i izvrsni centralni branič Jevtić, iz banjalučkog Borca gdje ih je Marinović ranije trenirao. Uz njih dvojicu, tomu su znatno doprinijeli „otpisani osvetnici“ iz Zrinjskog, sada u redovima Viteza, Barišić, Muminović, Kantar i Basare, te posebno izvrsni golman Tirić na posudbi u Vitezu. A u ovaj dio priče svakako treba dodati i aktualnog trenera Viteza, iskusnog trenerskog vuka, Branka Karačića, bivšeg šefa struke Zrinjskog, koji je u pripremi momčadi i taktičkim postavkama u potpunosti nadmudrio svog mlađeg nasljednika na kormilu Mostaraca, Vinka Marinovića.

Treba također reći da je na rezervnoj klupi Zrinjskog sjedio Vitežanin, Anto Radeljić, kojemu Marinović nije dao priliku za „osvetu“ svom nekadašnjem klubu, a mnogi iz stručnih nogometnih krugova misle da za njega u ovoj i ovakvoj obrani Zrinjskog ima i mora biti mjesta.

Nakon utakmice Marinović je bio vidljivo utučen, s lutajućim mislima, koje su, nedvojbeno je, išle i dalje od Mostara (Zrinjskog), uz pitanja „kuda i kako dalje…“

„Nismo odigrali kako znamo i možemo, mada smo u ovoj utakmici pokazali pomak na bolje u odnosu na nekoliko naših prethodnih utakmica. Na žalost, to nije bilo dovoljno za ostvarenje povoljnog rezultata iako smo imali i terensku inicijativu, veći posjed lopte, pa i nekoliko izglednih prilika za postizanje golova. Istina, prilike su imali i Vitežani, jednu su iskoristili nakon velikih propusta naše obrane, i ja kolegi Karačiću i Vitezu čestitam na pobjedi“, kazao je trener Zrinjskog Marinović.

Odmjereno i umjereno, iako se na njegovom lici vidjela sreća i zadovoljstvo, novinarima se obratio trener Viteza Branko Karačić:

„Bila je ovo za nas vrlo važna pa tako i vrlo teška utakmica. Igrali smo vrlo dobro, tijekom susreta smo vršili neke izmjene i korekcije u igri i izvojevali smo vrlo važnu, krucijalnu, pobjedu, rekao bih. Imali su naši gosti veći dio susreta blagu terensku nadmoć, imali su i nekoliko prilika za postizanje golova, koje, na našu sreću, nisu realizirali. Međutim, uz postignuti gol imali smo i mi još nekoliko prigoda, dvije „mrtve“ kako se to u nogometu zna reći, pa zasluženosti naše pobjede prigovora nema i ne može ga biti“.

Vrijedni i uporni Pilipović, strijelac jedinog gola, nakon utakmice sijao je od zadovoljstva.

„Iskreno sam vjerovao da možemo pobijediti favorizirane Mostarce. Mi, naime, imamo dobru momčad, trener Karačić je sve dobro posložio, detaljno nam dijeli zadatke i upute, a mi ih bespogovorno izvršavamo. I kada uz sve to igramo i srcem kao što je to bilo u ovoj utakmici, dobar rezultat ne izostaje. Hvala i našim vjernim navijačima koji su nas zdušno bodrili i na kraju utakmice dugim i burnim pljeskom nagradili“.

Treba također reći da je na visini zadatka bio i sudac Jakupović sa svojim pomoćnicima, te veća skupina Ultrasa koji su zdušno, tijekom cijeloga susreta, bučno i korektno bodrili nogometaše Zrinjskog.

Zvonimir Čilić / Vitez.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM