Pobjeda za doigravanje!

Košarkaši Busovače pobjedili Tomislavgrad i gotovo sigurno idu u doigravanje za Premijer ligu BiH

U jednoj od najvažnijih utakmica sezone, košarkaši KK “Busovača” ubilježili su pobjedu 78:64 protiv direktnog konkurenta, ekipe HKK “Tomislav” iz Tomislavgrada koja ih gotovo sigurno vodi u doigravanje za Premijer ligu KS BiH.

Značaj utakmice sigurno je “svezao” ruke domaćoj ekipi, dok su gosti u prvom poluvremenu “sipali” trice (8 komada) za neriješeno na poluvremenu 32:32. Grč i opterećenje košarkašima Busovače trajalo je još puni 12 minuta drugog poluvremena kada su gosti vodili i sa +4 poena. Odlučila su tri minuta 4. perioda kada su domaći snažnom obranom uspjeli da presjeku 5 napada gostiju iz Tomislava u čemu je prednjačio Anes Hodžić sa 4 osvojene lopte i dođu do dvocifrene prednosti.

Do kraja, naši igrači laganim napadima polako privode utakmicu kraju uz oduševljenje pune dvorane u Busovači i trasiraju put za play-off. Uz spomenutog Anesa Hodžića, odlični i Anes Dedović uz već standardne najbolje strijelce Vidana Hodžića i Brkića.

Prije utakmice, KK “Busovača” je dodijelio i nagrade svojim sponzorima, a ovaj put su nagrađeni Butik Elegant vlasnice Ljiljane Milanović, Darko i Miroslav Šafradin te “Tamex” d.o.o.

Čestitamo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ana iz Središnje Bosne planira Bosnu i Hercegovinu kvalitetnije povezati privatnim letovima s Njemačkom

Na vječni počinak ispraćeni Davor i Antonio, 23-godišnji mladići koji su stradali u teškoj nesreći