Plenković: Dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara je moj prijatelj, sankcije mu neće štetiti

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković je danas, nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a, govorio o američkim sankcijama drugom čovjeku HDZ-a BiH Marinku Čavari.

Podsjetimo, američko ministarstvo financija dodalo je Čavaru i ministra zdravstva Republike Srpske Alena Šeranića na popis sankcioniranih bosanskohercegovačkih dužnosnika jer su “slijedili etnonacionalističke i političke agende nauštrb demokratskih institucija i građana BiH” i potkopavali Daytonski sporazum.

Novinari su Plenkovića pitali da komentira današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića o sankcijama. Milanović je, podsjetimo, rekao da izostanak vladine reakcije predstavlja pokušaj da se zaštiti “nečija karijera u Zagrebu ili Bruxellesu”.

“Čavara je moj prijatelj”

“Prvi koji se usprotivio sankcijama SAD-a koje su jučer donesene protiv Marinka Čavare je Grlić Radman, prije prijatelja Moskve. Ja sam osobno razgovarao s Čavarom, on je moj prijatelj, i rekao mu da Hrvatska stoji uz njega i da je odluka neutemeljena. On svu svoju imovinu ima u BiH, sankcije mu neće naštetiti. Ne vidim što se tu htjelo postići, to je neka osobna poruka političkog karaktera koja je po meni promašena”, rekao je Plenković.

Plenković se požalio i da mediji nisu dovoljno prenosili izjavu Grlića Radmana o sankcijama. Novinari bi umjesto da ga pitaju o Milanovićevoj izjavi o sankcijama trebali reći da je prije njega reagirao ministar vanjskih poslova, smatra Plenković.

“Gdje je Milanović bio prije? Tko trpi kritike kad se financira kazalište, bolnice, sveučilište u BiH? Milanović svojom potporom minira HDZ BiH. To je jasno i slijepcu”, rekao je Plenković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Dio Busovače danas bez struje!

Sutra Dan sjećanja na osmero ubijene djece – 29. obljetnica tuge, patnje i bola