Srijeda, 6 srpnja, 2022

Plenković: Dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara je moj prijatelj, sankcije mu neće štetiti

Pročitajte i ovo

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković je danas, nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a, govorio o američkim sankcijama drugom čovjeku HDZ-a BiH Marinku Čavari.

Podsjetimo, američko ministarstvo financija dodalo je Čavaru i ministra zdravstva Republike Srpske Alena Šeranića na popis sankcioniranih bosanskohercegovačkih dužnosnika jer su “slijedili etnonacionalističke i političke agende nauštrb demokratskih institucija i građana BiH” i potkopavali Daytonski sporazum.

Novinari su Plenkovića pitali da komentira današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića o sankcijama. Milanović je, podsjetimo, rekao da izostanak vladine reakcije predstavlja pokušaj da se zaštiti “nečija karijera u Zagrebu ili Bruxellesu”.

“Čavara je moj prijatelj”

“Prvi koji se usprotivio sankcijama SAD-a koje su jučer donesene protiv Marinka Čavare je Grlić Radman, prije prijatelja Moskve. Ja sam osobno razgovarao s Čavarom, on je moj prijatelj, i rekao mu da Hrvatska stoji uz njega i da je odluka neutemeljena. On svu svoju imovinu ima u BiH, sankcije mu neće naštetiti. Ne vidim što se tu htjelo postići, to je neka osobna poruka političkog karaktera koja je po meni promašena”, rekao je Plenković.

Plenković se požalio i da mediji nisu dovoljno prenosili izjavu Grlića Radmana o sankcijama. Novinari bi umjesto da ga pitaju o Milanovićevoj izjavi o sankcijama trebali reći da je prije njega reagirao ministar vanjskih poslova, smatra Plenković.

“Gdje je Milanović bio prije? Tko trpi kritike kad se financira kazalište, bolnice, sveučilište u BiH? Milanović svojom potporom minira HDZ BiH. To je jasno i slijepcu”, rekao je Plenković.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča o nevjerojatnoj hrabrosti, požrtvovnosti i vjeri misionarke Vedrane Ljubić

Napali su je mačetom, bila je na rubu smrti, vidjela je stvari koje običan čovjek ne može niti zamisliti,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo