Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

PLANIRATE SVADBU? Cijene dosta skočile, novi nameti za bračne parove

Pročitajte i ovo

Poskupljenje namirnica, goriva i života u Bosni i Hercegovini, dovela je do toga da se povećaju cijene u svim segmentima. Poskupljenje hrane i pića je uvjetovalo povećanje cijena stolica u svadbenim salonima…

Cijene su skočile preko noći, pa na donedavni dogovor o troškovima, na put su stala poskupljenja i odjednom nove cijene. Možda bi mladenci i preboljeli, da ih sada nije stigao novi šok.

U Hercegovini je do sada bilo pravilo da gosti plate stolicu 50, odnosno 55 KM i da za taj novac mogu jesti i piti do mile volje. Oni koji kriju od žena da piju, mogu da se napiju, jer svadba je, a oni koji imaju kolesterol, također da se opuste, jer svadba je. Nitko nije vodio računicu, niti brojao čašice. Sve do travnja 2022. godine, kada je odlučeno da svadbeni salon za svakog gosta mora imati fiskalni račun.

Porezna uprava Republike Srpske, odlučila je da, inače intiman i romantičan pir, svede na račun. Kalkulacija nije moguća, sve će biti crno na bijelo. A mišljenja su podijeljena. Javno mnijenje je zajedno samo u jednom. Kada treba protiv države. Ovako, svatko ima mišljenje za sebe.

Netko smatra da je to u redu, netko da se trebalo ranije uvesti, netko da je harač, a opet netko poziva da se svadbe prave radi mladenaca, a ne radi sela i da se u skladu sa tim i ponašamo. Budući mladenci su zabrinuti zbog većeg duga prema salonu, a gosti kažu da će ‘koverte ispoštovati kao do sada’.

Umjesto dosadašnjih poklona u vidu čestitki i novčanica, od sada pred kraj večeri, čut će se: ‘Mlada, ‘aj naplati, da se razilazimo’.

AUTOR: Z. Lojpur/Hercegovina.info

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zbog prodaje lošeg goriva naftaši u BiH kažnjeni sa 300.000 KM

Na benzinskim pumpama u Srpskoj od početka ove godine uzeto je ukupno 835 uzoraka goriva, a laboratorijskim analizama je...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo