spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Planirate putovati? Pogledajte kome sve treba negativni PCR test za ulazak u BiH i zemlje regije

Iako je vrijeme pandemije i preporuke kriznih stožera većine europskih država su da se izbjegavaju putovanja, već ovog vikenda iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) očekuju gužve na graničnim prelazima.

Po upitima u posljednjih nekoliko tjedana, očito je kako će veliki broj bh. dijaspore iskoristiti dolazeće blagdane da dođu u BIH. Već se bilježe duge kolone vozila na graničnim prelazima, iz Mađarske i Slovenije prema Hrvatskoj.

“Za putnike sa bh. putovnicama za ulazak u BiH nije potreban negativan PCR test. Također, državljani Hrvatske, Srbije i Crne Gore, ako ulaze izravno iz svojih država, nisu obvezni imati test. Za sve ostale, ulazak u BiH je moguć samo uz posjedovanje negativnog PCR testa.”, navodi se.

Državljani BiH za ulazak u Hrvatsku, osim negativnog PCR testa, moraju imati dokument kojim dokazuju razlog putovanja (službeno putovanje, liječenje i slično).

Za ulazak u Crnu Goru nužan je PCR test ili serološki test, ne stariji od 72 sata.

Srbija od 20. prosinca sve strance obvezuje da, prilikom ulaska u državu, moraju imati PCR negativan test ne stariji od 48 sati.

Državljani BiH bez testa mogu ući u Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM