spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Parlament FBiH usvojio Proračun FBiH za 2023. godinu u iznosu od 6,7 milijardi KM

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je sinoć Prijedlog federalnog proračuna za 2023. godinu na sjednici u Sarajevu. Tako je usvojen najvažniji financijski akt Federacije BiH koji je realan i održiv. Dio Proračuna FBiH za 2023. godinu su i brojne stavke odnosno izdvajanja za projekte u Županiji Središnja Bosna.

Za Prijedlog proračuna glasovala su 82 zastupnika, dok je jedan bio suzdržan. Nitko nije glasovao protiv. Da bi proračun postao operativan, trebaju ga u istom tekstu odobriti oba doma Federalnog parlamenta, a sjednica Doma naroda sazvana je za danas

Usvojeno je i 50 amandmana na Proračun, a amandmane je predložio blok stranaka predvođenih Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH i stranke Osmorke.

Federalna vlada je predložila da proračun za 2023. godinu ukupno iznosi nešto više od 6,7 milijardi KM, za 1,1 milijardi KM više od prošlogodišnjeg proračuna.

Tako predložen najvažniji financijski akt Federacije BiH je realan i održiv, prema obrazloženju zastupnicima federalne ministrice financija Jelke Milićević, dok je premijer FBiH Fadil Novalić, prije izjašnjavanja Zastupničkog doma kazao da je stvarni ekonomski rast u FBiH, a ne virtualni, rezultirao i rastom proračuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti