spot_img
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Pad cijena goriva na benzinskim crpkama u Središnjoj Bosni

Na benzinskim crpkama u Središnjoj Bosni došlo je do promjena u cijenama goriva.

Federalno ministarstvo trgovine je 2019. godine predstavilo mobilnu aplikaciju FMT FBiH oil info preko koje možete pratiti najnovije informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH.

Portal grad-busovaca.com pomoću navedene aplikacije iznosi podatke o najjeftinijim cijenama goriva u Središnjoj Bosni.

BUSOVAČA

Dizel je u Busovači najjeftiniji kod Čaljkušića, a cijena je 3,21 KM. Nešto skuplji je kod Ormana – 3,26 KM. Super 95 je najjeftinija na Nestru s cijenom od 2,71 KM a nešto skuplja kod Hifa Oil – 2,76 KM. Plin je najjeftiniji kod Hifa Petrol s cijenom od 1,56. Slijedi Čaljkušić s cijenom od 1,61 KM te Hifa oil s cijenom od 1,66 KM.

VITEZ

Iako u padu, cijene u Vitezu su nešto veće nego u Busovači. Dizel je najjeftiniji kod TiOila u Nadiocima s cijenom od 3,31 KM. Super 95 na benzinskoj crpki Eurodom na Divijaku – 2,71 KM. Super 98 kod Hifa petrol u Starom Vitezu – 3,01 KM.

KISELJAK

BM Commerc u Kiseljaku ima najjeftiniji dizel s cijenom od 3,16 KM za litru. Super 95 je najjeftiniji kod Ormana na adresi Kraljice mira 27 i iznosi 2,76 KM. Super 98 na benzinskim crpkama BM Commerce s cijenom od 2,61 KM, dok je plin najpovoljniji na Hifa petrolu na Gromiljaku s cijenom od 161 KM.

FOJNICA

Na području općine Fojnica dizel se po cijeni od 3,26 KM može kupiti na 3 benzinske crpke – Elektrovod i Bucomerc na adresi Bosanska, te na benzinskoj crpki Šumašped na adresi Tovarište. Super 95 je najpovoljniji na benzinskoj Šumašped na adresi Tovarište s cijenom od 2,71 KM, a plin na Hifapetrol na adresi Pločari polje s cijenom od 1,56 KM.

NOVI TRAVNIK

U Novom Travniku na benzinskoj crpki Merkez oil koja se nalazi u Ulici Mehmeda Spahe najjeftiniji je dizel s cijenom od 3,21 KM. Super 95 također na istoj pumpi s cijenom od 2,76 KM, kao i na benzinskim crpkama TDizel (Stjepana Tomaševića bb) i Trenica bb) te Gudelj (Ratanjska bb).  Plin je daleko najjeftiniji na benzinskoj crpki Merkez Oil u Ulici mehmeda Spahe s cijenom od 1,21 KM.

TRAVNIK

Najjeftiniji dizel u Travniku ima benzinska crpka Aba na Kalibunaru – 3,26 KM. Super 95 najpovoljnija na pumpi Ovnak na Ovnaku – 2,76 KM te na benzinskoj crpki Ajan u Han Biloj, također 2,76 KM. Plin je najpovoljniji kod TiOila, a cijena je 1,51 KM na benzinskim crpkama na Docu i na Gospinom vrilu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM