spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

‘Pa moje dijete uopće ne sliči na Danku, kako ste ih mogli pomiješati? Prošla sam pakao, hoće li se više netko ispričati!?‘

Šokirana sam, na više razina. Upravo sam došla kući, policija me obavijestila da je Danka navodno pronađena. Ali, i dalje sam šokirana jer su me ljudi pogrešno optužili, rekla je Ana S. za austrijske novine Krone, a prenio srpski Telegraf.

Riječ je o Rumunjki koja je nekoliko dana bila glavna sumnjivica za otmicu u tijeku potrage za Dankom Ilić iz Srbije, a nakon što ju je jedan srpski državljanin snimio u Beču s njezinim djetetom, koje je njemu, i ne samo njemu, nalikovalo na malu Danku.

Ana iz Beča sada se oglasila za austrijske medije, i to nakon saznanja da je djevojčica iz Bora ubijena. Rekla je da joj se još nitko nije ispričao za cijelu zbrku i da bi voljela dobiti objašnjenje kako je do svega došlo.

“Moja kćer izgleda potpuno drugačije i godinu je dana starija. Ne znam kako ste mogli uopće pomiješati to dvoje djece? Godinama nisam bila u Srbiji. Ja sam rođena Rumunjka i od 2015. živim i radim u Austriji”, rekla je.

Ispričala je i kako je saznala da policija traga za njom.

“Bili smo pozvani u kuću prijatelja u Wels za Uskrs. Onda su me zvale kolege s posla, koje poznaju i moju kćer. Rekli su da je u toku međunarodna potraga za mnom i mojom majkom. Htjela sam razjasniti nesporazum. Od nedjelje prolazim kroz pakao. Samo želim da svi znaju: Mi nismo zločinci i nismo oteli dijete”, zaključila je ona.

Nakon što je nestanak djevojčice Danke potresao Srbiju i svijet, danonoćne potrage završile su nakon deset dana – dvojica djelatnika lokalnog vodovoda osumnjičena su da su djevojčicu prvo pregazili, a onda tijelo bacili na deponij.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti