spot_img
spot_imgspot_img
Srijeda, 28 veljače, 2024

Ovo je mjesto dobilo titulu najljepšeg sela u BiH

Grad Livno potpisao je sporazum o razumijevanju s Udrugom za razvoj ruralnog turizma u BiH Alterural, a livanjsko selo Stupe dobilo je status najljepšeg sela BiH.

Navedena udruga, ujedno i nositelj projekta “Najljepša sela Bosne i Hercegovine”, pored 15 sela, odabralo je livanjsko selo Stupe i dodijelio mu status nositelja oznake “Najljepša sela Bosne i Hercegovine”, priopćeno je iz Grada Livna.

Prema obrazloženju navedenom iz Alterurala, Stupe su ispunile sve kriterije za stjecanje oznake najljepšeg sela.

Odluku o dodjeljivanju ove titule Stupama donijelo je Povjerenstvo za kvalitetukoje čine renomirani i neovisni stručnjaci s područja arhitekture, etnografije, pejzažnog uređenja, očuvanja baštine, održivog turizma, ruralnog razvoja i životne sredine.

Detalj sa sastanka na kojem je potpisan ugovor (Foto: Livno.ba)

Potpisivanjem sporazuma strane su preuzele i određene obveze, a zajednička opredijeljenost je promoviranje, razvijanje i očuvanje autentičnosti Stupa.

Zajednički će djelovati na promoviranju turističkih potencijala najljepših sela BiH na domaćem i međunarodnom tržištu, očuvanju lokalne prirode, kulturne i nematerijalne baštine, potaknuti obrazovanje pružatelja usluga, organizirati događaje i promocije radi povećanja svijesti o oznaci “Najljepša sela u BiH”, raditi na privlačenju turista, te unaprijediti lokalnu ekonomiju kroz poticanje turizma i trgovine u regiji, priopćeno je iz Grada Livna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM