spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Otvoreno obnovljeno košarkaško igralište u Vitezu

Danas je, nakon rekonstrukcije, i službeno otvoreno obnovljeno košarkaško igralište kod škola u Vitezu, a umjesto presijecanjem vrpce, igralište su, izvođenjem slobodnih bacanja otvorili općinski načelnik Boris Marjanović te predsjednik Mjesne zajednice Vitez i Marinko Smiljanić.

Naime, ovim projektom, kojim je rekonstruirana površina od 558 m², Vitez je dobio prvi javni sportski teren sa akrilnom podlogom. Uz uređenje podloge kroz projekt su ugrađeni novi koševi, a Općina Vitez je samostalno obnovila ogradu oko igrališta, dok će uskoro, kako je najavio općinski načelnik biti postavljena nova rasvjeta i video nadzor.

Uključenost građana u rad mjesnih zajednica kao oblik izravne demokracije je način da građani doprinesu rješavanju lokalnih problema, te je upravo na ovaj način projekt rekonstrukcije košarkaškog igrališta i zaživio u Vitez“, istaknuto je na otvorenju.

Na današnjem otvorenju nakon obraćanja načelnika Marjanovića i predsjednika MZ Vitez I Smiljanića izvedene su plesne točke Sportskog plesnog centra LDF Vitez te je odigrana revijalna utakmica polaznika Omladinskog košarkaškog kluba Vitez.

Igralište je obnovljeno kroz projekt “Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH”, kojeg zajednički financiraju Vlada Švicarske i Švedske sa 14 milijuna KM, kao i lokalne vlasti sa 5 milijuna KM, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP u BiH). Općina Vitez je je jedina u Kantonu Središnja Bosna dio navedenog projekta.

Vrijednost ovoga projekta (ugradnja podloge, koševa i linija) je 26.793,00 KM sa PDV-om, izvođač radova bilo je poduzeće Top Sport iz Bijeljine. Za financiranje tih radova Općina Vitez je osigurala 30% odobrenih sredstava dok ostatak financira projekt „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“. Radove na rekonstrukciji ograde (6.786,00 KM sa PDV-om) u cijelosti financira Općina Vitez.

Postavljena akrilna podloga se odlikuje posjedovanjem izvrsne savitljivosti- rastezljivosti, izuzetno podnosi mehanička opterećenja, te znatno poboljšava kvalitetu i udobnost bavljenja sportom. Posjeduje i protu-klizna svojstva tako da je idealna za korištenje na multifunkcionalnim sportskim igralištima. Uz markirne linije za košarku iscrtane su linije za odbojkaško igralište.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti