spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Otkud uhićenom Bakirovom jurišniku Zildžiću iskaznica OSA-e?

Uhićenje Salka Zildžića u Srbiji podiglo je mnoga pitanja o njegovoj prošlosti i njegovim vezama, osobito nakon što je pronađena iskaznica OSA-e kod njega. Zildžić, bivši predsjednik Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA), trenutačno obnaša funkciju predsjednika GO SDA Tuzla. Međutim, njegovo nedavno uhićenje u Srbiji ostavlja mnogo nepoznanica.

Razlog za Zildžićevo uhićenje leži u njegovom pokušaju prijelaza granice s pištoljem, iako je imao legalnu dozvolu za posjedovanje tog oružja. No, ulazak s vatrenim oružjem u drugu državu nije dopušten, što je dovelo do njegovog privođenja.

Ono što je posebno privuklo pažnju javnosti jest činjenica da je kod Zildžića pronađena iskaznica OSA-e, Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj postavlja nekoliko ključnih pitanja. Kako je iskaznica jedne obavještajne agencije završila u rukama osobe koja nije član te agencije? Je li bivši direktor OSA-e, Osman Mehmedagić Osmica, imao ulogu u izdavanju iskaznica članovima Stranke demokratske akcije?

Pisanje medija, uključujući i “Avaz”, godinama je ukazivalo na sumnjive prakse bivšeg direktora OSA-e Osmice, koji je blizak prijatelj kako Bakira Izetbegovića, tako i Salka Zildžića. Postavlja se pitanje je li Osmica iskoristio svoj položaj kako bi izdao iskaznice članovima SDA.

Uhićenje Zildžića dogodilo se tijekom njegove posjete Damiru Mehiću, poznatom kao Bibi, koji je blizak prijatelj Zildžića. No, Damir Mehić Bibi sam se nedavno našao u središtu skandala, budući da je u Beogradu uhvaćen zbog falsificiranja dokumenata, nakon što je izbjegao izdržavanje zatvorske kazne od 17 i pol godina. Mehić je ranije, 2013. godine, sudjelovao u ubojstvu Emira Džinića, čime se njegova povezanost s kriminalnim elementima dodatno istražuje.

U svjetlu ovih događaja, javnost ostaje zabrinuta zbog dubljih veza i kontakata unutar političkog i obavještajnog svijeta u Bosni i Hercegovini. Pitanje kako je iskaznica OSA-e završila kod Zildžića ostaje otvoreno, a istražitelji će morati razjasniti ovu misterioznu priču koja se vrti oko Bakirovog suradnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM