Srijeda, 6 srpnja, 2022

Otkazana Čevljanska korida

Pročitajte i ovo

Tradicionalna manifestacija Čevljanska korida neće biti održana ni ove godine, nakon što je i prethodne dvije godine bila otkazana zbog pandemije koronavirusa, ali ovaj put su razlozi drukčiji.

Tradicionalna manifestacija Čevljanska korida neće biti održana ni ove godine, nakon što je i prethodne dvije godine bila otkazana zbog pandemije koronavirusa. Ipak, ovaj put su razlozi drugačiji, odnosno oni se svode na financijsku prirodu i sigurnosnu situaciju, rekao je za portal “Avaza” Besim Gljiva, predsjednik Upravnog odbora Čevljanske koride.

– Potrebna su znatna sredstva, obzirom da se radi o privatnim posjedima, odnosno stotinama duluma privatne zemlje, nemamo sredstva koja su potrebna za organizaciju, nemamo ni sponzora – rekao je Gljiva.

Osim toga Gljiva je kao razlog naveo i sigurnosnu situaciju u zemlji i regiji.

– Nemamo ambijent za takvu situaciju, bojimo se sigurnosnog aspekta. Svaki dan se pojavljuju neke dojave o bombi, a to je prevelik projekt. Bez obzira šta neko mislio o ovoj manifestaciji, ona je najbrojnija manifestacija u Bosni i Hercegovini. Zamislite da skupite tolike ljude na jednom mjestu i neko dojavi bombu… To je bila procjena udruženja koje se bavi tom manifestacijom. Mi već dva mjeseca vijećamo i nadmudrujemo se, ali kad smo sagledali situaciju odluka je bila ovakva. Žao nam je tih ljudi koji godinama tu dolaze – dodao je Gljiva.

Kako je rekao ne odustaje se od ove manifestacije, nego je riječ samo o otkazivanju za ovu godinu.

– To je tradicija koja se ne može tek tako prekinuti ako u zemlji bude mira. Ona će biti organizirana u ovom ili onom obliku čim se steknu uvjeti- poručio je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča o nevjerojatnoj hrabrosti, požrtvovnosti i vjeri misionarke Vedrane Ljubić

Napali su je mačetom, bila je na rubu smrti, vidjela je stvari koje običan čovjek ne može niti zamisliti,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo