Osumnjičeni za napad na povratnike kod Višegrada pušten iz pritvora

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na slobodu.

Ovu informaciju za N1 su potvrdili iz Policijske postaje Foča, uz pojašnjenje da je osumnjičeni u pritvoru proveo 24 sata, koliko traje zakonom predviđen rok za zadržavanje, nakon čega je morao biti pušten.

“To je ostalo na Tužiteljstvu, a oni nisu predložili njegovo zadržavanje, niti pritvor. On nama i dalje ostaje glavna osumnjičena osoba. I dalje se prema njemu provode naše mjere i radnje, biće predmet vještačenja određeni dokazi koje imamo, te će se u narednom vremenu i dalje poduzimati sve iz naše nadležnosti”, priopćila je za N1 Svjetlana Govedarica, glasnogovornica PU Foča.

Podsjetimo, Prodan je upao u dom Fadila i Ajše Memišević, nanio im teške tjelesne potvrde zbog kojih su na liječenje smješteni na sarajevski Klinički centar, te otuđio njihovu ušteđevinu u visini od 7.000 KM.

On je od ranije poznat policiji zbog niza kaznenih djela, među kojima je i djelo razbojništva koje je za posljedicu imalo i smrtni ishod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Stranke “Trojke” pozvale SDA i DF da prestanu sa širenjem paranoje zbog gubitka vlasti

Busovača: U prometnoj nezgodi teže stradao maloljetni pješak