- Marketing -
Četvrtak, 23 rujna, 2021
- Marketing -

Ostvaren je san brojnih Hrvata Austrije!

Pročitajte i ovo

Predsjednik FBiH Marinko Čavara gostovao u emisiji Večernji BiH TV (VIDEO)

Predsjednik FBiH gostovao je u emisiji Večernji BiH TV koju vodi novinar Zoran Krešić. "Bošnjačko - muslimanskim političkim elitama Hrvati...

FOTO: II. Seminar za voditelje crkvenih zborova

Irena Čavara, voditeljica našeg župnog zbora i Dunja Petrušić, jedna od voditeljica Framinog benda i ove su godine, u...

VIDEO: “Ja sam predsjednik i Hrvata iz Bosne i Hercegovine, ne znam u čije ime govori Komšić”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je kako je on ne samo predsjednik Hrvatske već i predsjednik Hrvata iz BiH. Na...
Prije planiranog roka, Božića ove godine, Hrvati u Austriji dobili su u Beču svoj Hrvatski dom, zgrada se nalazi u 23. bečkom kotaru, a prvi sastanak u njenim prostorijama održat će se u četvrtak, 17.  rujna.   

Zgrada Hrvatskog doma, projekt o kojem sanjaju generacije Hrvata u Austriji, prostire se na više od 2 000 metara četvornih, ima dvije velike dvorane, uredske i multifunkcionalne prostorije. U tijeku je uređenje okoliša, obnova fasade i drugi radovi.

„Ponosan sam i jako sretan. Zgrada je samo beton, ali naš Hrvatski dom su neumorni ljudi, entuzijasti i stručnjaci koji su svojim znanjem i velikom ljubavlju vjerovali da to možemo ostvariti. Na svima nama je da sada u duhu zajedništva idemo dalje“, poručio je predsjednik Hrvatskog doma Beč Andrej Lucić.

Istaknuo je i kako je, usprkos otegotnim okolnostima, korona-krizi i svemu što nas okružuje, vječiti optimist. „Vječiti sam optimist, jer vjerujem u Hrvate, vjerujem u sve ljude dobre volje i neka nas zgrada Doma i sve ono što će uslijediti napokon ujedini prema koracima ljepše budućnosti Hrvata u Austriji“, naglasio je.

Lucić je na Prvom kongresu hrvatskih udruga u Austriji, koji je održan u prosincu prošle godine i koji je okupio više od 2 000 gostiju, najavio kako je cilj do kraja ove godine ostvariti projekt Hrvatski dom Beč.
I prije Božića i kraja godine, nakon intenzivnih traženja i sastanaka, cilj je ostvaren, poručuju iz Hrvatskog doma Beč.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

VIDEO: Njemica i Austrijanka obnovile Bosansku kuću u Varešu

Bosansku kuću staru preko 200 godina u Očevji kod Vareša obnovile su Njemica Kristina, Austrijanka Veronika sa muževima Ivicom...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo