spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHOsam godina zatvora zbog pljačke i izbijanja zuba radnici kladionice

Posljedice ovisnosti o kocki

Osam godina zatvora zbog pljačke i izbijanja zuba radnici kladionice

Adnana Hasanbašića iz Odžaka, optuženog da je 9. siječnja u Derventi udario i izbio zube radnici sportske kladionice Maji Đukić te sa sudionikom ukrao 2.778,50 KM, Okružni sud u Doboju osudio je na osam godina zatvora.

Prema presudi, kriv je što je tog datuma, u 22.46, zajedno sa još nepoznatim sudionikom, došao do kladionice koja se nalazi u prizemnom dijelu stambene zgrade.

“Unutra je prvi ušao Hasanbašić s maskom na licu i rukavicama na rukama te plinskim pištoljem u ruci. U tom momentu na svom radnom mjestu bila je radnica Maja Đukić te je optuženi krenuo prema njoj s uperenim pištoljem”, navodi se u presudi, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Za njim je, dodaje se, potom u kladionicu ušao sudionik, koji je također bio maskiran.

“On se kretao iza Hasanbašića, u pravcu dijela prostorije gdje se nalazi pult sa kasom, dok je Hasanbašić uhvatio Đukićevu za kosu, gurnuo je u pravcu ulaznih vrata i pritom je udario u lice, nanoseći joj na taj način povredu u vidu iščašenja prvih sjekutića gornje vilice i razdernu ranu sluzokože gornje usne”, navodi se u presudi. Ona je tada, dodaje se, pala na pod, a Hasanbašić joj je prišao i, držeći je čvrsto pritisnutu na pod, govori: “Smiri se i ostavi telefon, smiri se, neću ti ništa.” “Za to vrijeme sudionik je premetao stvari, te iz ladice uzeo 2.778,50 KM u raznim apoenima, a onda istrčao iz objekta zajedno sa novcem. Za njim je izašao i Hasanbašić, nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu”, ističe se u presudi. Hasanbašiću se u kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od 11. januara u 19.50, kada je uhapšen. Pritvor mu je produžen i može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže dok ne protekne vrijeme trajanja kazne izrečene u ovoj, prvostupanjskoj presudi. Obavezan je i da kladionici vrati 2.778,50 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude. Đukićeva je, podsjetimo, izjavila da je odjednom čula škripu vrata, okrenula se te vidjela maskiranog razbojnika koji je išao ka njoj sa pištoljem u ruci. “On je mene ščepao za kosu, počeo da me vuče. Ja sam u jednom momentu samo pala kraj vrata i tu sam bila cijelo vrijeme na nišanu. Prilikom udarca u glavu slomio mi je vilicu i prednja dva zuba”, izjavila je Đukićeva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti