Srijeda, 7 prosinca, 2022

Općinski sud u Travniku odredio jednomjesečni pritvor osobi optuženoj za silovanje!

Pročitajte i ovo

Općinski sud u Travniku po Prijedlogu za određivanje pritvora Kantonalnog tužiteljstva Kantona Središnja Bosna odredio je jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom S.M (1970) koji po rješenju suda može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode tj. do 07.11.2022. godine.

Pritvor je određen iz razloga propisanih odredbom člana 146. stav 1. točka c) Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine odnosno da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, ili da će dovršiti pokušano krivično ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Postupajuća tužiteljica je u prostorijama Kantonalnog tužiteljstva Kantona Središnja Bosna ispitala osumnjičenog na okolnosti izvršenja pokušaja krivičnog djela silovanja. Donesena je naredba o provođenju istrage, te su poduzete i druge zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo koje se osumnjičenom stavlja na teret.

Istraga se intenzivno nastavlja u predmetu.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Vozač iz Viteza zadobio teške tjelesne ozljede i prebačen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Jutros je u Vitezu na magistralnoj cesti M-5 kod mjesnog groblja Topala dogodila se teža prometna nesreća u kojoj...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo