spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Općina Kreševo pokreće pilot projekt obilaska starijih osoba

U općini Grude danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa dobitnicima financijskih sredstava u sklopu programa “Potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice za 2024. godnu”.

Riječ je o Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH na čijem je čelu Marin Piletić koji je nazočio potpisivanju koje je upriličeno nakon koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH iz cijele BiH, od načelnika, predsjednika vlada i ostalih na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem. Potpisivanju je nazočio i državni tajnik Milas (Središnji državni ured za Hrvate izvan RH).

Općina Kreševo novac je dobila za projekt “Zajedno za zdraviji dom” i to u iznosu od 76 000 eura. Načelnik Renato Pejak potpisao je ugovor za pilot projekt Službe za socijalni rad koji podrazumijeva zaposlenje za devet osoba na osam mjeseci (tri tima po tri osobe) koje bi obilazile i skrbile o starijim i nemoćnim soobama. Projekt podrazumijeva puno zaposlenje saa plaćom i doprinosima.

Crveni križ općine Kreševo dobio je 20 000 eura za projekt “Nastavak uređenja i adaptacije stana za socijalno stanovanje” dok je udruga “Čudo” aplicirala projektom “Za nasmijana lica i puno petica” i odobreno joj je također 20 000 eura. (Izvor: Artinfo)

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti