OHR reagirao na izjave reisa Kavazovića: Nema potrebe institucije braniti oružjem

Ured visokog predstavnika reagirao je na intervju poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića u kojem je rekao da “ukoliko institucije BiH budu ugrožene, bit će potrebno braniti zemlju i oružjem”.

Iz OHR-a smatraju kako su institucije BiH mjesto za političke rasprave i da nema potrebe braniti ih oružjem.

Osobe koje su odgovorne za promicanje pozitivnog razvoja u BiH trebaju zajedno naglasiti da nema ničega što bi situaciju u 2023. godini moglo povezati s užasnim okolnostima iz 1992., naveli su iz OHR-a na Twitteru.

Institucije Bosne i Hercegovine su mjesto za političke rasprave. Nema potrebe da ih se brani oružjem. Postoji snažno i održivo opredjeljenje, kako na međunarodnoj tako i na domaćoj razini, u pogledu funkcioniranja institucija. Sva pitanja i rasprave trebaju biti riješeni demokratskim mjerama i u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma, naveli su iz OHR-a.

Podsjećamo, Kavazović je za MTV Igman, u maniri radikalnog političara, kazao da Bošnjaci moraju pokazati da su na sve načine spremni braniti institucije Bosne i Hercegovine. Dodao je da, ako one padnu kao što je to bilo ’92, moraju biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Monstrum iz Srbije prodao kćer za 3 tisuće eura

Poništena diploma Sebije Izetbegović