spot_img

Održano predavanje o običajima i tradiciji Božića

U ovom predblagdanskom razdoblju, Sveučilište/Univerzitet ‘VITEZ’ i njegov Centar za cjeloživotno učenje organizirali su predavanje o običajima i tradiciji Božića, o čemu je govorio doc. dr. Ivo Miro Jović, predavač na Fakultetu pravnih nauka.

„Pohvaljujem Sveučilište/Univerzitet koje je omogućilo održavanje ovoga predavanja tijekom kojega sam prenio atmosferu i sve ono što se događa u domovima u kojima se obilježava Božić, tradiciju i običaj tih krajeva. Govorio sam i o običajima na drugim kontinentima, ali i o nama samima koji ga dočekujemo. Bilo je riječi isključivo o onom pučkom, tradicijskom obilježavanju, posebno u ovim našim krajevima. Božić mora biti jedan smiraj u duši svakoga od nas koji ga dočekujemo, jedno preispitivanje svojih postupaka, a poglavito izgradnja čovjeka naspram drugoga“, poručio je doc.dr. Ivo Miro Jović.

Tijekom predavanja posjetitelji su mogli vidjeti i dio tradicijskog obilježavanja Badnje večeri u Središnjoj Bosni, u scenskoj izvedbi članica Udruge Hrvatska žena iz Novoga Travnika.

Među gostima na predavanju bili su i predstavnici KŠC ‘Petar Barbarić’ iz Travnika kojima se i ovim putem zahvaljujemo na dolasku, kao i svima drugima koji su svojom nazočnošću uveličali ovaj događaj.

U zabavnom dijelu večeri nastupile su članice plesnog kluba ‘Romantik’ iz Travnika.

Treba spomenuti da je ovo samo jedan u nizu kulturnih sadržaja koje će Sveučilište/Univerzitet ‘VITEZ’ i ubuduće organizirati s ciljem njegovanja običaja i tradicije svih naroda u Bosni i Hercegovini.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti