spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Održana 8. sjednica Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB

Sinoć je održana 8. sjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna na kojoj se između ostalog raspravljalo i o rezultatima Lokalnih izbora 2020. godine, s posebnim osvrtom na izbore u Travniku.

Županijski odbor jednoglasno je konstatirao da su rezultati ovogodišnjih izbora zadovoljavajući te da je ostvaren evidentan rast kada su u pitanju načelnička mjesta u Županiji Središnja Bosna. Tako je HDZ BiH s koalicijskim partnerima zadržao načelnička mjesta u Kreševu (Renato Pejak), Kiseljaku (Mladen Mišurić Ramljak), Vitezu (Boris Marjanović), a novo načelničko mjesto je dobiveno u Novom Travniku gdje je pobijedio kandidat HDZ-a BiH Stjepan Dujo. U ostalim općinama rezultati su zadovoljavajući pa će tako i ukupan broj vijećnika biti nešto veći nego 2016. godine.

„HDZ BiH u Županiji Središnja Bosna posljednjih godina ima sve veću i veću potporu. To je dokaz kvalitetnog i predanog rada koji su prepoznali i birači. Rezultati ovogodišnjih izbora za nas su dobri. Uz četiri načelnička mjesta, očekujemo veći broj vijećnika nego što smo imali nakon izbora 2012. i 2016. godine. U Uskoplju očekujemo također jako dobar rezultat, a o istom će odlučivati glasovi pristigli iz inozemstva. Posebno smo zadovoljni rezultatom u Travniku gdje je kandidat HDZ-a BiH, bez glasova iz inozemstva, osvojio više od 6500 glasova.“, kazao je nakon održane sjednice predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović istaknuvši:.

„Posljednjih dana u medijima čitamo poprilično čudne izjave iz SDA Travnik i Kantonalnog odbora SDA SBK. To je uistinu neprimjeren način komunikacije koji ne želimo komentirati. HDZ BiH je u Travniku pošteno radio, kvalitetno vodio kampanju, a nažalost dogodilo se to što se dogodilo. Stoga, ono što mi kao stranka očekujemo jest da će Središnje izborno povjerenstvo BiH, uz međunarodnu pomoć ukoliko bude potrebna, donijeti ispravno zakonsko rješenje sukladno Izbornom zakonu BiH koji ne prepoznaje ponavljanje izbora u ovoj situaciji. Ono što je sigurno jest da se mandat ne dodjeljuje osobi koja ga nije u stanju preuzeti“.

ŽO HDZ BiH ŽSB i ovim putem upućuje iskrene izraze sućuti obitelji preminulog Mirsada Pece, kandidata SDA za načelnika Općine Travnik, te obitelji preminulog Elvedina Kanafije, kandidata SBB-a za načelnika Općine Travnik, koji je također preminuo prije nekoliko dana.

U nastavku sjednice ŽO HDZ BiH ŽSB raspravljao je o aktualnoj političkoj situaciji na svim razinama vlasti te o usvajanju Nacrta Proračuna ŽSB za 2021. godinu. Konstatirano je da je prijedlog proračuna kvalitetno urađen te ŽO HDZ BiH ŽSB ovom prilikom pozdravlja napore i kvalitetan rad ministara HDZ-a BiH u Vladi ŽSB, ali i svih drugih dužnosnika na razini FBiH i BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM