spot_img
spot_imgspot_img
Srijeda, 28 veljače, 2024

Odabrani konzultanti za projektiranje tunela Prenj: Posao vrijedan oko 6 milijuna eura

Konzorcij u kojem je vodeći partner slovenska tvrtka Elea iC d.o.o. Ljubljana izabran je za konzultanta za izradu idejnog projekta sa elementima glavnog projekta za ugovor o izvođenju radova za tunel Prenj i dokumentacije za nadmetanje.

Ugovor za konzulatantske usluga na najzahtjevnijoj dionici Koridora Vc vrijedan 5.934.530,80 EUR potpisan je 23. prosinca prošle godine, a planirani završetak posla je 23. lipnja 2023. godine, jvlja Indikator.ba.

Pobjednički kozorcij osim slovenske tvrtke Elea iC d.o.o. Ljubljana čine i tvrtke iC Consulenten ZT GmbH Beč, SEED Consulting Shpk Tirana, Albanija,i IBE d.d. Ljubljana, Sovenija.

Odabir kompanija koje će graditi tunel Prenj još je u tijeku, a u sklopu pretfkalifikacije pristiglo je osam ponuda zainteresiranih kompanija za izvođenje radova i to: tri od kompanija iz Turske, dvije od kompanija iz Kine, jedna kompanija iz Indije i dva od konzorcija iz Turska i Koreje.

Tunel Prenj će biti dužine 10,450 metara. Istovremeno će se raditi dvije tunelske cijevi s po dvije trake, u kojima će se promet odvijati jednosmjerno za svaki pravac.

Probijanjem tunela Prenj, te izgradnjom autoceste na toj trasi put između Sarajeva i Mostara će se skratiti za dvostruko.

Vlada FBiH je krajem studenoga utvrdila javni interes za dionicu tunela Prenj, što je bilo potrebno radi omogućavanja pokretanja postupka eksproprijacije nekretnina na ovoj dionici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM