spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Obilježavanje obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HZ-HB uputila je danas čestitku hrvatskim braniteljima i članovima njihove obitelji te hrvatskom narodu u povodu 22. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

“Ovom prigodom želimo pozdraviti i naše uznike u Haagu i uputiti im zahvalnost i nadu da ustraju u obrani istine o Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni”, navodi se u čestitki.

Iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HZ-HB navode kako je svakome politički i nacionalno svjesnom Hrvatu u Bosni i Hercegovini jasno kako politička formula tri naroda i dva entiteta nije u interesu hrvatskog naroda u BiH, te kako je izravno uperena protiv njegove jednakopravnosti i političke i bioliške opstojnosti u BiH.

“Današnje političko vodstvo mora pronaći rješenja koja će vratiti suverenost hrvatskom narodu na područjima na kojima žive u većini, a prema našem mišljenju najbolji putokaz i učiteljica im je Hrvatska Republika Herceg-Bosna”, stoji u čestitki.

Gorica – Sovići: 22. obljetnica uspostave Hrvatske Republike Herceg-Bosne

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH i Županijski odbor Mladeži HDZ BiH Županije Zapadnohercegovačke pozivaju zainteresirane na obilježavanje 22. obljetnice uspostave Hrvatske Republike Herceg-Bosne u Goricu – Sovići, Grude, koja će se održati u petak 28. kolovoza 2015. godine.

Program započinje u 19 sati svetom misom u crkvi sv. Stjepana. U 19.45 na rasporedu je polaganje vijenaca na grob predsjednika HR HB Mate Bobana.

Kod Stare kapele u 20 sati održati će se javna tribina ”Hrvatska Republika Herceg-Bosna jučer, danas, sutra.” Na javnoj tribini sudjeluju: Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata; Ivo Lučić, Hrvatski institut za povijest i Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH, priopćeno je iz HDZ-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM