Obavijest sa župne stranice

0
368
U cijelosti prenosimo obavijest sa Facebook stranice Župa sv. Ante Padovanskog Busovača: 

Vjerojatno vam je poznato da je župa Busovača nastala odvajanjem od župe Fojnice još 1840. godine.

Iako je već od 1843. godine Busovača vodila svoje knjige/matice, ipak je 1840. najprije proglašena mjesnom kapelanijom, a tek će tridesetak godina poslije, točnije 1872. biti i formalno proglašena župom.

Budući da se bliži 150-ta obljetnica osnutka župe koju ćemo, ako Bog da, proslaviti 2022. godine, planirali smo izraditi jednu knjigu/monografiju o župi Busovači. Na pripremanju monografije se već počelo ozbiljno raditi. Materijala i volje imamo, za sad što nam nedostaje jesu stare fotografije, crkve, župe, župljana Busovače i sl. Stoga vas sve molimo ukoliko imate kod svojih kuća stare fotografije župe Busovače da nam ih pošaljete ili dostavite u župni ured kako bi ih mi mogli skenirati i pohraniti. Ukoliko ne možete doći u župni ured javite nam se putem interneta ili telefona, a ostalo ćemo se dogovoriti. Što su fotografije starije to su ujedno i vrijednije.

Uz fotografiju svakako će nam trebati i osnovni podatci o njoj kao što su:
– ime, prezime i adresa vlasnika fotografije,
– godina nastanka fotografije,
– koga ili što fotografija predstavlja i sl.

Nakon upisivanja potrebnih informacija, te nakon skeniranja i pohranjivanja vratit ćemo vam vaše fotografije. Nadamo se da ćete se odazvati ovom pozivu kako bi prikupili sve što nam je potrebno za dostojno obilježavanje 150-te obljetnice naše župe, a koja bi bez starih uspomena bila daleko oskudnija.

Hvala unaprijed svima i nadamo se skorom odazivu, stoji u obavijesti Župe Busovača.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here