spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Novi propisi u Njemačkoj: Ovo se mijenja za milijune stanovnika od 1. lipnja

Jedna od najvećih promjena odnosi se na europske izbore: prvi put je u Njemačkoj dopušteno glasovanje 16-godišnjacima

U lipnju, kao i svakog mjeseca, građane u Njemačkoj očekuju nova pravila i promjene o kojima se trebaju na vrijeme informirati. Na primjer, stižu europski izbori, kao i prilagodbe naknada za kabelsku televiziju i nove željezničke karte.

Od lipnja 2024. u Njemačkoj će na snagu stupiti brojna nova pravila koja će utjecati na milijune potrošača i mogla bi imati trajan utjecaj na svakodnevni život mnogih, pišu njemački mediji.

Jedna od najvećih promjena odnosi se na europske izbore: prvi put je u Njemačkoj dopušteno glasovanje 16-godišnjacima. Ovom odlukom vladajući imaju za cilj uključiti mlade u političke procese i povećati njihov interes za budućnost Europe, piše Fenix-magazin.

Novi propisi u Njemačkoj

Osim toga, od kraja lipnja naknada za kabelsku televiziju više se neće obrađivati ​​kroz račun za režije. Potrošači sada moraju sami brinuti o svojoj vezi, čime se želi potaknuti korištenje alternativnih kanala prijenosa poput televizije putem interneta.

Za neke bi to moglo značiti uštede, dok bi se drugi, posebice korisnici naknada građana, mogli suočiti s dodatnim troškovima.

Putnici u Veneciju od lipnja će se morati pridržavati novih pravila. Kako bi se suzbio masovni turizam, od 1. lipnja na turističkim turama bit će zabranjen razglas. Ovo nadopunjuje postojeće zabrane kao što su hranjenje golubova i galebova i sjedenje na mostovima. Ovi propisi postoje kako bi se smanjile gužve posjetitelja i stvorilo više mira i tišine za lokalno stanovništvo.

Digitalizacija karta

Od 9. lipnja doći će do promjena kada su u pitanju posebne karte Bahncard 25 i 50 za putnike u željezničkom prometu, koje će biti dostupne samo digitalno. Korisnici moraju izraditi profil u aplikaciji Bahn ili na bahn.de.

Ako nemate pametni telefon, možete isprintati digitalni dokument kao zamjenu. Stare plastične kartice vrijede do isteka roka valjanosti.

Gravis zatvara sve poslovnice

Nakon desetljeća, trgovac tehnologijom Gravis zatvara svoje poslovnice u lipnju. Od 15. lipnja preostalih 37 trgovina uglavnom će prestati s prodajom. Konačno zatvaranje svih poslovnica planirano je za 30. lipnja.

Disney+ ograničava dijeljenje računa

Svatko tko koristi Disney+ putem tuđeg računa morat će se prilagoditi na promjene. Streaming servis će pokrenuti svoje mjere protiv dijeljenja računa širom svijeta u lipnju.

U budućnosti će svako kućanstvo trebati vlastiti Disney+ račun kako bi nastavilo gledati filmove i serije, navode njemački mediji.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti