spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Novi kilometri biciklističke staze “Staze stare pruge”

Turistička zajednica ŽSB jučer je završila radove na dvije nove dionice biciklističke staze “Staze stare pruge” na području općine Vitez.

Nekada neprohodni dijelovi staze na staroj uskotračnoj pruzi, u mjestima Novaci i Krčevine, sada su pretvoreni u atraktivnu biciklističku trasu. Sa tih dionica uklonjeno je visoko i nisko raslinje te je ugrađen tampon, čime je staza dobila novo lice i omogućen nesmetan prolazak biciklistima i pješacima. Ovim radovima povezane su prethodno izgrađene dionice biciklističke staze “Staze stare pruge” na području Viteza, posebno u blizini poslovnog centra. Staza, koja je pogodna i za pješake, transformirana je iz zapuštenog dijela nekadašnje pruge atraktivne dijelove biciklističke rute. Riječ je o MTB biciklističkim stazama rekreativnog tipa, prikladnim za sve uzraste.

Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice ŽSB, istaknuo je značaj ovih aktivnosti: “Nedavno smo također završili izgradnju 1,3 km biciklističke staze u mjestu Putičevo na općini Travnik. Time smo u samo dva mjeseca izgradili gotovo 3 km novih biciklističkih staza na trasi nekadašnje uskotračne pruge te izgradili dva odmorišta za bicikliste. Biciklistička staza svakim danom izgleda sve ljepše i sve se više koristi. Turistička zajednica je već aplicirala na grantove sa viših razina vlasti pa ako bude razumijevanja za ovaj projekt, uskoro nastavljamo sa realizacijom novih aktivnosti.”

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti