- Marketing -
Četvrtak, 23 rujna, 2021
- Marketing -

Nova Bila: Regionalni festival monodrame “inBox” počinje 16. rujna

Pročitajte i ovo

Ljetu je kraj, stigla nam je jesen

Početak jeseni, astronomski se definirana kao dan ekvinocija, odnosno sveukupnog izjednačenja svjetlosti i mraka. Sunce će, nakon današnjeg dana...

Pet sestara postale redovnice u istoj vjerskoj zajednici

Za sve je bilo veliko iznenađenje kada je Bog pozvao ove sestre u istu vjersku zajednicu. Priča o pet bioloških...

FOTO: Zasjedao Tim za izradu Strategije za mlade KSB

Tim za izradu Strategije za mlade KSB  na sastanku održanom u ponedjeljak 20.9.2021. godine  napravio je dodatnu analizu potrebne...
Regionalni festival monodrame “inBox” počinje u četvrtak, 16. rujna u Novoj Biloj i traje do nedjelje, 19. rujna. Organizatori su JU Hrvatski kulturni centar Travnik – Nova Bila i Kazalište mladih “Korifej”..

Ravnateljica festivala Anela Križanac pojasnila je da je Regionalni festival monodrame “InBox” manifestacija natjecateljskog karaktera koja se organizira s ciljem popularizacije monodrame kao oblika scenskog stvaralaštva i afirmiranja BiH i regionalnih akademskih glumaca, dramaturga i redatelja, te naglasila važnost pokretanja takvog festivala kako za unaprjeđenje kvalitete kulturnog života travničke regije tako i za čitavu BiH.

“Festival će u svom natjecateljskom dijelu prikazati 5 monodrama koje će na prvom izdanju festivala sudjelovati po pozivu Organizacijskog odbora, a o najboljoj će odlučivati Sanja Nikčević- teatrologinja i kazališna kritičarka (Hrvatska), Vladan Đurković- kazališni redatelj (Srbija) i Josip Pejaković- glumac (BiH) kao predsjednik žirija. S obzirom na tešku godinu koja je iza svih nas, birat ćemo predstave koje odišu pozitivnim duhom i humorom sa željom da ushićenje koje mi osjećamo dok pripremamo ovaj festival prenesemo i na gledatelje”, dodala je Križanac.

Bogat program kroz četiri dana bit će održan u prostorijama HKC-a Nova Bila, a festival počinje ceremonijom svečanog otvorenja.

Cijeli program možete pogledati u nastavku:

Not

- Advertisement -
IZVOR:Notra.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FOTO DANA | Lijepo uređeno dvorište OŠ “Kaonik”

Fotografija dana danas je predivno uređeno dvorište osnovne škole "Kaonik".
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo