spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 2 ožujka, 2024

Nobilo o otkazivanju ročišta Dodiku: Svako ima pravo na pošteno suđenje, moramo se maknuti iz Sarajeva

Član Dodikovog odvjetničkog tima Anto Nobilo također se danas obratio prisutnima pred Sudom BiH, nakon što je otkazano ročište Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Milošu Lukiću.

Za početak, Nobilo je odmah naglasio da neće govoriti o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, nego o pravnim pitanjima. Komentirao je današnje odgađanje ročišta zbog zahtjeva da se proces prebaci na Sud u Banjoj Luci.

“Odbacujem da je ovo bilo u smjeru odugovlačenja. Ništa mi ne dobivamo za tjedan – dva”, naglasio je Nobilo.

Rekao je da je ovo danas pitanje toga ima li svaki građanin, pa tako i Dodik, pravo na pošteno suđenje.

“Svaki građanin ima pravo na pošteno suđenje pa tako i Milorad Dodik. Ono zahtijeva da se ne kontaminira javni prostor i ne prejudicira krivnja”, naglasio je Nobilo.

Nobilo je rekao da su “izvukli da su neki već prejudicirali krivnju Milorada Dodika”.

“To je nedopustiv pritisak na sud. Napravljena je nepovratna šteta na ovaj postupak i prije nego što je počeo. Po našoj procjeni jedini je način da se održi pošteno suđenje da se maknemo iz Sarajeva”, naglasio je Nobilo.

Istakao je da su se u pojašnjenju opravdanosti ovog pitanja pozvali na još jedno načelo.

“Pozvali smo se i na načelo ekonomičnosti, svi svjedoci su iz Banje Luke. Mi ćemo u tri dana donijeti svoju žalbu. Mislim da je Apelacijsko vijeće pogriješilo i mi ćemo ukazati na taj propust”, zaključio je Nobilo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM