spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Njemački ekspert za kriminalistiku naveo razlog zbog kojeg se predala Mirnesa iz Busovače

Mediji prenose izjavu Axela Petermanna, njemačkog eksperta za kriminalistiku, koji je govorio je o razlozima njene predaje.

Mirnesa S., osumnjičena da je ukrala milijun eura iz njemačke kompanije za prijevoz novca, najvjerojatnije se predala jer je znala da se oko nje steže obruč te da nije imala drugih opcija.

Mediji prenose izjavu Axela Petermanna, njemačkog eksperta za kriminalistiku, koji je govorio je o razlozima njene predaje. Petermann ističe da je na kraju svega riječ o pritisku koji nije mogla podnijeti.

„Znala je da je proganjaju, na neki način. Ne samo policija, već moguće i ljudi koji su željeli nagradu. Možda i kriminalci koji su htjeli da joj uzmu novac. I kako da se netko na mjestu u kojem se ona nalazila osjeća sigurno? Tako je jedina razumna alternativa za nju bila da se preda i možda se tako nada da će biti blaže kažnjena“, rekao je Petermann za njemačke medije.

Također, navodno ju je policija uspjela locirati posljednjih nekoliko sedmica, tako da joj nije preostalo ništa drugo nego da se preda i pokuša nagoditi.
O samom novcu vrlo malo se zna. Policija je jučer priopćila da je istraga i dalje u tijeku.

“Mogla je potrošiti novac, naravno, iako je milijun eura puno novca. Mogli su joj ga i drugi ukrasti. Znala je da će u jednom trenutku biti uhvaćena, da će biti kažnjena. A možda se nada da će joj i to omogućiti da se dogovori, da će to biti povoljnije za nju. Policiju zanima da li je sama počinila zločin ili je imala partnere, a ako jeste, tko su oni. I naravno, policiju najviše zanima gdje je nestao novac”, pojasnio je Petermann.

Kada je riječ o mogućim partnerima, mediji podsjećaju da se spekuliralo da je novac ukrala za partnera, ali policija to nikada nije potvrdila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM