spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Nina pekara uvodi novosti u pekarsku industriju: Noviteti iz Njemačke obećavaju vrhunsku kvalitetu bez konzervansa

U našem malom mjestu, mali poduzetnici, ali veliki pothvati i kvaliteta.

Vlasnici Nina pekare osim novog interijera i eksterijera uvode novitete i kad su u pitanju proizvodi. Na samu ideju došli su posjetom vodećeg svjetskog sajma za pekarstvo i konditorsku industriju – IBA, koji se održavao od 22. do 26. listopada 2023. u Münchenu. IBA je osim za pekarstvo vodeći svjetski sajam za slastičarstvo i grickalice, te nudi jedinstvenu platformu na kojoj se predstavljaju najnoviji trendovi i inovacije u industriji.

Kroz razgovor s vrhunskim njemačkim pekarima i tehnolozima, obitelj Isaković je odlučila usavršavati svoje znanje novim tehnikama pravljenja peciva koji su bez konzervansa, prirodnih su sastojaka i posebno čuvanih sjemenki koje su potrebne za samu izradu.

Nakon posjete sajmu, vlasnici su pozvali dva vrhunska poznavaoca pekarskih proizvoda, kako bi njih i njihovu radnu snagu educirali o novo zastupljenim tehnologijama pravljena peciva. Novitet kojim se trenutno bavi njemačka pekarska akademija je proizvodnja pekarskih peciva zasnovana na višednevnom fermentiranju tijesta, što kraćem roku trajanja proizvoda, a samim tim i apsolutno smanjivanje dodavanja poboljšivača (aditiva).

Tako su tjedan dana nakon sajma, u Busovaču sa njemačke pekarske akademije došli master pekar Rico Pfofner i tehnolog Peter Schramm koji zastupaju firmu Uniferm koja također ima svog partnera, firmu DDI iz Busovače, sa sjedištem u Zenici. Firma DDI je između ostalog i dobavljač Unifermovih proizvoda za BiH tržište.

Svoje znanje i vještine edukacijom su prenijeli obitelji Isaković koja će kroz određeni period usavršavanjem početi proizvoditi i tu vrstu peciva. Prirodni sastojci, ukusniji pekarski proizvodi, nova tehnologija izrade istih i noviteti u pekarskoj industriji, je ono što pekara Nina pruža svojim kupcima. Osim na oko, proizvodi su savršeni i za jelo. Ukusna peciva koja nikoga neće ostaviti ravnodušnima! Cjelodnevna obuka rezultirala je savršenim kruhom, baguette-ima (francuski kruh) i raznim drugim ukusnim pecivima. Jedva čekamo da se proizvodi izlože na police u pekari Nina kako bi ih mogli kombinirati uz ukusni ručak!

Educirajući se uz vrhunsku tehnologiju i tehniku, pekara Nina širi svoje vidike i ponudu te time dobiva ali i zadržava zadovoljne kupce.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM