spot_img
spot_img
Utorak, 21 svibnja, 2024

Neumorni Busovljaci peti dan hodočaste u Škabrnju, prešli više od 170 kilometara!

Prije nekoliko dana objavili smo vijest o hodočašću trojice Busovljaka, članova PD “TIM” Busovača, u hrvatsko stratište – Škabrnju.

Vrijedna ekipa u sastavu Ljuban Grubešić i Milenko Vuleta, a na čelu sa Mladenom Akrapom Mancem, inače predsjednikom Planinarskog društva “TIM” Busovača, neumorno nastavlja svoj put. Koncem današnjeg dana prešli su 177 kilometara i sigurno, bez većih problema, stigli u grad prijatelj – Otok pored Sinja.

Na ovo hodočašće zaputili su se u utorak, 8. studenog. Cilj im je stići u Škabrnju, stratište hrvatskog naroda koje se nalazi u središtu Ravnih kotara, 15-ak kilometara jugoistočno od Zadra.

Bravo Busovljaci! Trojica članova TIM-a krenula na hodočašće u Škabrnju

U Škabrnji su velikosrpski zločinci uz pomoć JNA dana 18. studenog 1991. godine počinili pokolj, ubili su 84 branitelja i civila, a selo sravnili sa zemljom. Naši planinari u njihovu čast i vječni spomen odlučili su organizirati ovo hodočašće.

Put ih od Busovače vodi na Kupres, potom u Livno, na Kamešnicu pa u Sinj. Iz Sinja planiraju preko Drniša doći u Benkovac, a potom osmi dan u Škabrnju. U Škabrnji će se pokloniti i odati počasti hrvatskim braniteljima i civilima koji su svoje živote dali za slobodu i opstojnost Hrvatskog naroda.

Sedam članova PD “TIM” propješačilo je za sedam dana put dug 250 km do grada Vukovara

Podsjetimo, naši planinari sličnu aktivnost imali su i prošle godine kada su hodočastili u Grad Heroja – Vukovar. Njihov put trajao je sedam dana, a prešli su ukupno 250 kilometara puta. Do Škabrnje je nešto veća udaljenost – oko 300 kilometara, stoga će njihovo hodočašće biti velik izazov koji će, vjerujemo, i ove godine uspješno završiti. Sretno i uz Božju pomoć!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti