spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Bravo Busovljaci! Trojica članova TIM-a krenula na hodočašće u Škabrnju

Članovi planinarskog društva “TIM” Busovača Ljuban Grubešić i Milenko Vuleta, a predvođeni predsjednikom Mladenom Akrapom Mancem jutros su se zaputili na hodočašće u Škabrnju, stratište hrvatskog naroda koje se nalazi u središtu Ravnih kotara, 15-ak kilometara jugoistočno od Zadra.

U Škabrnji su velikosrpski zločinci uz pomoć JNA dana 18. studenog 1991. godine počinili pokolj, ubili su 84 branitelja i civila, a selo sravnili sa zemljom. Naši planinari u njihovu čast i vječni spomen odlučili su organizirati ovo hodočašće.

Put ih od Busovače vodi na Kupres, potom u Livno, na Kamešnicu pa u Sinj. Iz Sinja planiraju preko Drniša doći u Benkovac, a potom osmi dan u Škabrnju. U Škabrnji će se pokloniti i odati počasti hrvatskim braniteljima i civilima koji su svoje živote dali za slobodu i opstojnost Hrvatskog naroda.

Podsjetimo, naši planinari sličnu aktivnost imali su i prošle godine kada su hodočastili u Grad Heroja – Vukovar. Njihov put trajao je sedam dana, a prešli su ukupno 250 kilometara puta. Do Škabrnje je nešto veća udaljenost – oko 300 kilometara, stoga će njihovo hodočašće biti velik izazov koji će, vjerujemo, i ove godine uspješno završiti. Sretno i uz Božju pomoć!

FOTO: Priznanja za hodočašće u Vukovar

Sedam članova PD “TIM” propješačilo je za sedam dana put dug 250 km do grada Vukovara

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM