spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Neobičan slučaj u zatvoru u BiH: Narkobos iz Hercegovine zašio sebi usta

Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhićene po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutno nalaze u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, stupili su u štrajk glađu.

Da je Matković sebi zašio usta potvrdio je Siniša Perković, upravnik zatvora u Vojkovićima.

“To se dogodilo jutros i on se sada nalazi na medicini kako bi se sanirala povreda. Bune se zbog određenih stvari koje se tiču Suda BiH, da je počinjena nepravda prema njemu, nama nije jasno što je točno u pitanju, ali znam da to nema nikakve veze sa našim tretmanom u zatvoru prema njima”, naveo je Perković.

Dalje je dodao da su Matković i ostali jučer stupili u štrajk glađu jer se bune zbog kršenja ljudskih prava zato što, navodno, smatraju da u svom slučaju nemaju pravo na nepristrasno suđenje i istragu, a sve zbog medijskih pritisaka, ali i drugih visokih dužnosnika ukjučujući i one međunarodne u BiH.

Podsjetimo, Milan Matković je uhićen u srpnju u Trebinju prošle godine, a dovodi se u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, pripremama likvidacija, kao i sa drugim krivičnim djelima u BiH, zemljama regije, Europske unije i u prekooceanskim zemljama.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više krivičnih postupaka u različitim državama.

U kolovozu je u sklopu iste akcije uhićen i policijski službenik osumnjičen za koruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju krivičnih djela.

Iz Tužiteljstva BiH je navedeno da se uhićenih pet osoba dovodi u vezu sa više krivičnih djela koja se procesuiraju u okviru predmeta “Milan Matković i drugi”, zbog umiješanosti u organizirani kriminal.

Trenutno se pred njima vodi kazneni postupak pred Sudom BiH, a uhićeni su u sklopu akcije koju je provela SIPA prošle godine u Trebinju, piše N1.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM